Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Mèxic: Preocupa l’escalada de violència de gènere / La Independent / Notícies gènere

 

 

 

 

 

 

A deu anys de promulgar-se la Llei General d’Accés de les Dones a una Vida Lliure de Violència, aquest 20 de desembre, segueix l’escalada de les xifres de violència de gènere a Mèxic, va assegurar la senadora Martha Tagle Martínez.

 

 

 

En referir-se als nombrosos casos de violència contra les dones que han sortit a la llum pública en setmanes recents, entre ells el de la Senadora Ana Gabriela Guevara, la Senadora va destacar els avenços legislatius, però, va demanar fer una parada i avaluar què s’ha aconseguit i què és el que està pendent.

“Ho dic perquè hi ha una clara persistència de simulació per part de certes institucions de l’Estat que haurien de garantir el nostre dret a viure lliures de violències”, afirmà.

Hem d’analitzar per què no hem pogut involucrar de manera correcta a la societat, la llei no és suficient si la gent no incorpora i fa visible dins de la seva vida quotidiana les raons per les que se segueix reproduint aquesta violència en contra de les dones i les nenes i, sobretot, com es pot eradicar a partir de les accions individuals, va dir Tagle Martínez.

Va destacar que és urgent eliminar la violència institucional, ja sigui per acció o omissió “resulta elemental deixar de culpabilitzar les víctimes de violència, és indispensable treballar de manera conjunta per a la prevenció d’aquest tipus de delictes i no enfocar-se únicament en els que la pateixen, sinó també en els qui l’exerceixen”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Periodista y escritora

Mares i pares de pel·lícula

OPINIÓ Qui més qui menys té pare i mare (encara que avui dia no...

Barcelona: RECORDATORI I MEMÒRIA DEDICAT A LA NEUS CATALÀ. Viky Moreno CLD

No sé si dimarts 6 d’octubre la Neus complirà 100 anys. Tant se val....

Carme Forcadell: “L’independentisme és transversal”

“L’error que es comet, interessat, és creure que el camí cap a la independència pertany...