Dimarts 20 febrer 2024

Dimarts 20 febrer 2024

Compartir

PREMIS SICOM 2010: la Pau, les relacions Nord-Sud, el Medi Ambient,els Drets Humans i l’equitat de gènere

Les obres premiades enguany per l’associació SICOM (Solidaritat i Comunicació), han hagut de combinar fotografia i vídeo en la producció o en el muntatge, i narrar una història d’una durada d’entre dos i cinc minuts. Els temes més valorats han estat el foment de la pau, les relacions Nord-Sud, la defensa del medi ambient i dels drets humans, la realitat social cultural i econòmica dels països del Sud i l’equitat de gènere.

Podeu veure les obres premiades al canal de youtube de Cooperacio en Moviment, premis 2010

Preguntat per La Independent sobre el fet que l’equitat de gènere sigui una de les prioritats temàtiques, i en quin grau s’ha pogut copsar en les obres presentades, Jesus Garcia de la Xarxa SICOM afirma que “Ja en la composició del jurat (on hi havia Cecilia Martínez, agent d’igualtat de l’Ajuntament de Viladecans, i quatre integrants eren dones) era un tema prioritari.

{youtube width=”200″ height=”160″}aa4TpheGhts{/youtube}

Tres de les obres premiades són d’autores i tracten el tema de l’equitat de gènere de formes diverses, depenent del seu tema principal. I el trobem més directament a Oro Gris, la segona premiada.” 

   {youtube width=”200″ height=”160″}pJqSuzzDrp8{/youtube}

Al seu parer “… resulta molt difici l triar el més interessant de l’experiència d’aquests premis 2010 ja que la qualitat i l’originalitat de les obres presentades ha esta alta. Hi ha hagut molt bona acceptació del format foto-videogràfic que proposava SICOM com a fòrmula narrativa de present i futur. També es destacable la cooperació establerta entre autors, autores i l’organització a l’hora de reformular obres que no s’adequaven a les bases, la coincidència entre el jurat de l’organització i el jurat format per les persones participants, l’èxit de públic de l’acte d’entrega dels premis… “.

 

SICOM treballa des del 1995 amb l’ambició de descobrir i fer visibles al conjunt de la societat les claus que determinaran el futur del planeta. “Pretén fomentar el debat democràtic sobre aquestes claus i decidir quines són les millors accions que cal emprendre per a donar-los la resposta adequada.”

 

Una de les seves prioritats és la divulgació d’informació sobre els països pobres o en conflicte, i de les activitats dutes a terme per les ONG de desenvolupament i les branques de l’administració pública corresponents. És en aquesta línia que convoca el concurs Cooperació en moviment / Concurs vídeo-fotogràfic, que dóna a conèixer el treball de les ONG’s de les comarques de Barcelona: projectes, resultats, activitats, etc., així com la tasca que les administracions locals  i les associacions duen a terme en el foment i progrés de la solidaritat conscient, fonamentada i compromesa de la ciutadania.

Els premis 2010 a audiovisuals sobre el Nepal, la República Democràtica del Congo, el Sàhara i l’Hospitalet del Llobregat

El jurat ha escollit aquesta setmana passada les obres premiades, que podeu veure junt a moltes altres a la web del concurs i al  canal youtube de SICOM.
 

Les  premiades són:

Primer premi i premi dels participants: “Els oblidats”, de Bet-Sabè Ribas sobre el treball de l’ONG Sathi Sansar al Nepal. 

Segon premi: “Oro gris“, de Luna Haro i Ira Nahomi sobre el coltà a la República Democràtica del Congo.

Tercer premi: “El refugio“, de Namuss Films sobre la situació als campaments de refugiats saharauis de Tinduf, i “Pobles Harmonia“, de Iosphera sobre la visió indígena del desenvolupament.


Menció especial SICOM: “L’ànima de l’Hospitalet“, de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La violència en línia a periodistes té gènere

NOVA YORK | Amb l'objectiu de reflexionar sobre les violències digitals que viuen les periodistes...

OSC i actors polítics alemanys preocupats pels patrons de violència feminicida a Mèxic

Butlletí Berlin. Alemanya A Berlín Soledad Jarquín denuncia feminicidi de la seva filla i impunitat...

Bolivia: Per primera vegada dues dones presidiran la Cambra de Diputats i el Senat

 La Xarxa de la Coordinadora de la Dona, de Bolívia (conformada per 26 organitzacions), es congratula...