Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Oaxaca.Mexic: Qüestionen falta de suport del SEGOB en el cas de Maria del Sol / La Independent / Notícies Gènere

 

Mancant pocs dies perqué es compleixin tres anys de l’assassinat de la fotorreportera Maria del Sol Cruz Jarquín, quan la mare de la jove, la periodista Soledad Jarquín Edgar, va reclamar a la secretària de Governació, Olga Sánchez Cordero, deixar de banda l’atenció directa al cas, tal com li va instruir el president Andrés Manuel López Obrador.

 

 

 

 

 

La periodista Oaxaqueña va aprofitar les seves xarxes socials per evidenciar la falta d’atenció per part de la funcionària, que presumia de la seva visita a Oaxaca com tota una turista, degustant de la gastronomia que distingeix l’entitat i oblidant les seves responsabilitats.

“Li recordo a la titular de #Segob que no ha respost a l’encàrrec que que li va fer el president #AMLO el 24 de novembre. Delegar no és complir. Delegar no és complir. Hi ha un encàrrec; la  #JusticiaParaSol “, va publicar.

També s’adjunten la imatge on la secretària de Governació, acompanyada de la titular de l’Institut Nacional de les Dones (Inmujeres) Nadine Gasman Zylbermann, promocionen Oaxaca.

L’activitat turística de les funcionàries va ser durament criticat per altres feministes com Sara Lovera, qui va qüestionar la “poca vergonya” que tenen en mostrar-se alienes a la realitat que viuen les dones en un país feminicida.

Mentre que Bàrbara García Chávez va lamentar la simulació de les autoritats federals i locals, que en els esdeveniments públics es comprometen amb donar atenció a les víctimes, però en la realitat no compleixen.

“Elles fent de turistes sense recordar-se del compromís incomplert. Alguna cosa a dir sobre alló que va ordenar el President? Pura simulació “, va publicar.

Per la seva banda, l’activista i feminista, Yesica Sánchez Maya, va recordar la greu crisi que es viu a Oaxaca al voltant dels feminicidis, mentre els funcionaris aplaudeixen i reconeixen al governador Alejandro Murat Hinojosa.

“Molt lamentable la seva falta de serietat i sensibilitat. Oaxaca es troba en una greu crisi de violència feminicida i de feminicidis i mentrestant aplaudeixen a Murat. De vergonya”.

Va ser el passat 24 de novembre que la pròpia secretària de Governació, Olga Sánchez Cordero, va publicar en les seves xarxes socials que s’havia reunit amb Soledad Jarquín, després que aquesta es presentés a la “matinada”  per evidenciar el nul avanç en el cas.

“He atès a a Soledad Jarquín, qui demanda avenços en les investigacions del presumpte feminicidi a Oaxaca de la seva filla, la fotoperiodista Maria del Sol Cruz Jarquín. Complint la instrucció del president, la Segob (Secretaria de Governació) acompanyarà aquest cas”, va tuitejar.

Mentre que feministes, defensores de drets humans, activistes i organitzacions de la societat civil, acompanyen a la família de Maria de el Sol en l’exigència de justícia, a gairebé tres anys del seu feminicidi, ocorregut el 2 de juny de l’any 2018, en plena etapa electoral.

Va ser fa uns dies quan la titular de Governació, Olga Sánchez Cordero, va ser a Oaxaca per diverses hores, per presidir una reunió nacional de notaris.

 

La campanya

El passat 15 de maig, la família i el Consorci Oaxaca van iniciar la Campanya #JusticiaParaSol #EsJusticiaParaTodas la qual conclourà fins al pròxim 15 de juny.

Per tercer any consecutiu la demanda fonamental se centra en l’accés a la justícia i demanen presó per a l’exfiscal d’Oaxaca, Rubén Vasconcelos Méndez qui va obstaculitzar l’accés a la justícia durant gairebé tres anys.

 

 *SEGOB : Seretaria de Governacio

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

MANIFESTACIONS 8 de març a Alacant, Castelló i València / CONFERÈNCIA a Alzira

Manifestacions del 8 d emarç, Dia Internacional de les dones .Totes a les:19.30 hores Alacant:...

Menopausa i insomni

Publicat a  Ella y el abanico Les dones que dormen menys de 6 hores al...

Observatori: La negació de les dones en els mitjans és doble / La Independent / Notícies gènere

Hi ha una doble negació en el tracte que donen els mitjans de comunicació a...