Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Núria de Gispert, primera dona Presidenta del Parlament de Catalunya

Núria Gispert ha dit, durant el seu discurs de presa de posessió al Parlament: ‘Les dones no hem escrit la història fins ara, però la volem escriure’.

  

Properament La Independent publicarà una entrevista amb la Presidenta del Parlament de Catalunya.

 

Noticia del web del Parlament de Catalunya

Núria de Gispert, escollida primera presidenta de la història del Parlament

…Núria de Gispert (CiU) és, des d’aquest migdia, la nova presidenta del Parlament de Catalunya després d’haver aconseguit una àmplia majoria: 77 vots a favor, 53 vots en blanc i un vot nul. També hi han hagut 4 vots per al diputat Antoni Strubell (SI).

De Gispert, de 61 anys, es converteix així en la tretzena presidenta del Parlament de Catalunya (si comptem els que van ocupar aquest càrrec durant la república, l’exili i un cop restablerta la cambra) i fa història en ser la primera dona que la presideix. Des del restabliment del Parlament, el 1980, han estat presidents Heribert Barrera, Miquel Coll i Alentorn, Joaquim Xicoy, Joan Raventós, Joan Rigol i Ernest Benach.

Al seu primer discurs davant dels nous diputats, que avui s’han assegut per primera vegada al seu escó, la nova presidenta ha dedicat les primeres paraules a les dones: “És un moment històric que dedico a totes les dones de Catalunya, a les seves filles i a les filles de les seves filles, perquè puguin, gràcies a la feina feta, arribar a trencar el sostre de vidre que ens impedeix assolir la llibertat real”, i ha subratllant que el camí cap a la plena igualtat entre homes i dones encara no està acabat. “És el Parlament més paritari de la història i tindreu la primera dona per presidir-lo. També en això em sento molt honorada i feliç”, ha dit De Gispert mentre anunciava que serà exigent, que treballarà amb consens i que serà “accessible i propera” en una cambra oberta “a la cultura, la innovació i a totes les contrades”…


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Contra la pandèmia, el valor de la solidaritat

Per Redacció SeMLac Yordy Morejón va tornar a Cuba a inicis de març d’Itàlia i...

Catalunya: Surt fa formació per llocs de feina inclusius amb persones trans, intersex i no binàries

L’informe del projecte europeu Inclusion 4 all centrat en Catalunya detecta que cal més esforços...

Novembre sencer d’art femení i col·lectiu a Madrid

O s’ha ignorat o s’ha infravalorat. L’art femení ha estat relegat a un “art de...