Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Badalona: també vol espais reservats i serveis d’assistència a la platja

El diumenge 22 de maig, a les 12 hores, tindrà lloc una concentració a la platja de Badalona, per a reclamar espais especials a les platges amb servei assistit per a persones amb discapacitat.

Carme Riu, presidenta de Dones No Estàndards, junt a un grup de dones d’entitats diverses de persones amb discapacitat de Badalona, que porten molts anys treballant a aquesta gran ciutat costera per la millora de les seves condicions de vida, ara a prop de l’estiu, han promogut aquesta primera concentració a la platja de Badalona (al costat d’Anís del Mono i a prop del Port).

Les dones amb diversitat funcional reclamen una antiga reivindicació, i demanen que en la llarga línia costera badalonina hagin espais reservats, amb servei de bany assistit, perquè qualsevol persona amb discapacitat pugui gaudir del mar. Han dit Ja n’hi ha prou. I esperem comptar amb el recolzament i solidaritat de la ciutadania de Badalona, i que els acompanyin el diumenge al migdia en aquesta justa reivindicació.

alt

El lema de la concentració a Badalona és: “Volem nous espais de platja”, perquè no es conformen amb el petit espai restringit que hi ha al centre de la platja. Per això, desprès de comprovar l’èxit que va tenir a Barcelona la concentració del 26 de març, que va aconseguit que a partir d’aquest més de maig ja funcionin a ple rendiment 3 punts de servei a les platges de BCN, han convocat aquesta concentració aquest diumenge 22. Volen aconsseguir una resposta positiva de l’Ajuntament, que fins ara encara no han obtingut. Les pormotores de la concentració no hi estan disposades a que com en anys anteriors continuï la discriminació que pateixen a la temporada d’estiu.

alt

Per poder fer la concentració, el grup badaloní ha comptat amb la Plataforma d’Accessibilitat a les platges, perquè els representants d’aquesta plataforma, els ajudessin a organitzar la convocatòria. I així ho ham fet. “Perquè des de la Plataforma volem reivindicar que totes les platges grans de la costa catalana siguin accessibles per al col·lectiu de persones amb diversitat funcional, i disposin com a mínim un espai reservat i servei de suport al bany”, explica Carme Riu i Pascual, presidenta de Dones No Estàndards, impulsora i dinamitzadora de la Plataforma. “És necessari conscienciar al nostre entorn de que tenint les mateixes necessitats que tothom, i que volen tenir el mateix dret de gaudir de les platges en les millors condicions”, comenta. Lola Moreno, vocal de platges a Badalona i integrant de l’Associacio: “Deixem de ser invisibles”, afegeix que: “És un menyspreu per al nostre col·lectiu les dificultats d’accés a les platges, les exigències amb  temps limitats i el reduÏt servei a l’únic punt que hi ha. Se’ns vol imposar, unes normes com si les platges fossin d’una entitat privada, i no públiques”.

La reivindicació llocs accesibles per a banyar-se  i amb serveis d’assistència s’esta extenen per la costa catalana: Moltes entitats subscriuen el contingut del Manifest que es va aprovar en la concentració a la platja Vila Olímpica de BCN a finals de març.

[Consulteu Info anterior i Manifest a Món Comunicació]

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

unnamed

Congrés Iberoamericà “Més dones, millor periodisme” (Introducció)

Aquest Congrés, organitzat per WINN i i el Lillian Lodge Kopenhaver Center, ha tingut lloc...

Actes del 8 de març de 2016

    “Totes en la diversitat. Juntes contra el patriarcat i el capital”

...

Barcelona: XIV edició del Fòrum contra les violències de Gènere / La Independent / Notícies Gènere

La Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere, realitza el XIV Fòrum contra les violències...