Dissabte 25 març 2023

Dissabte 25 març 2023

Compartir

Marielle present! a Nova York pel CSW62

Al crit de Marielle present! un centenar de persones entre la comunitat brasilera resident a Nova York i activistes participants a la 62 CSW, es van donar cita a la Plaça d’Union Square per protestar i recordar a l’activista assassinada.

Diferents van ser les veus que es van escoltar a la mítica plaça d’Union Square, lloc habitual de protesta i manifestació a la ciutat de Nova York, on es va realitzar la 62 sessió de la Comissió Jurídica i Social de la Dona (CSW) de Nacions Unides, marc en el qual la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya i la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género (XIDPICCAT-RIPVG) van organitzar dues taules rodones.

 

 

 

 

Marielle NY1

Marielle NY5

 

 

En portuguès i en anglès es varen anar succeint les diferents intervencions de repudi per l’assassinat de la regidora del Partit Socialisme i Llibertat (PSOL), Marielle Franco, coneguda activista pels drets humans i, especialment, dedicada a la defensa dels drets de les dones negres.

El representant que va intervenir en nom d’un sindicat esquerrà internacional va relacionar directament l’assassinat de l’activista negra, amb l’exèrcit, la policia i el govern actual brasiler, així com amb el govern nord-americà per l’entrenament de les forces policials brasileres.

“Treure a l’exèrcit i la policia de les faveles de Rio”, “Fora Temer” i “Volem la fi de la policia militar” van ser les consignes més corejades durant la concentració realitzada divendres passat.

 

 

Marielle NY3

 

 

Lideresa feminista afrobrasilera

Sociòloga, de 38 anys d’edat, procedent de les faveles de Maré, una de les més violentes de Rio de Janeiro, aquesta activista feminista i lesbiana va ser assassinada a trets al costat del conductor del vehicle, Anderson Pedro Gomes, quan tornava d’una reunió amb dones negres del barri de Lapa a la ciutat de Rio de Janeiro, la matinada del 14 de març.

Marielle Franco s’havia destacat per denunciar la violència policial a la seva ciutat.

El seu últim tuït, hores abans de ser assassinada, deia “Un altre assassinat d’un jove que pot estar entrant en el compte del primer ministre. Matthew Manu sortia de l’església. Quants més hauran de morir per a què aquesta guerra acabi?”

 

Marielle NY4

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar