Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

Compartir

Nota de premsa sobre el fons català de cooperació al desenvolupament i els ajuntaments i acció solidària

NOTA DE PREMSA EN RESPOSTA A LA NOTÍCIA SEGONS LA QUAL EL FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT INSTA ELS AJUNTAMENTS A NO DONAR SUPORT A L’ONG BARCELONA ACCIÓ SOLIDÀRIA.

Veient les notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació, en el sentit que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha recomanat a diversos ajuntaments que no donin suport a l’ONG Barcelona Acció Solidària, volíem puntualitzar els fets següents:

 –          En cap moment el FCCD no ha emès cap informe recomanant que els ajuntaments no donin suport a l’ONG Barcelona Acció Solidària.

–          El FCCD va avaluar en el seu dia un projecte presentat per Barcelona Acció Solidària a la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. En aquest sentit, el FCCD va mantenir una reunió amb Barcelona Acció Solidària per explicar els motius de denegació del projecte.


 –          L’informe d’aquest projecte en concret s’ha extrapolat per part d’alguns mitjans com una recomanació a tots els Ajuntaments de no donar suport a l’entitat, quan només és un informe d’avaluació d’un projecte, per un ajuntament concret.

–          A la notícia, a més de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet s’esmenten altres Ajuntaments dels quals el FCCD no avalua els projectes que es presenten a les seves convocatòries de subvencions.

Lamentem que l’Agència que ha difós aquesta notícia no s’hagi posat prèviament en contacte amb el Fons Català de Cooperació per contrastar-la i que a partir del fet puntual de l’avaluació d’un sol projecte hagi posat en qüestió la credibilitat d’una ONG.  Us agrairem que en feu difusió a través dels vostres mitjans de comunicació, atès que la notícia publicada és incorrecta i pot afectar la credibilitat de les institucions implicades.

Cordialment. Albert Pujol

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Via Laietana, 33, 9è 2a08003  –  Barcelona

Tel. 93 412 26 02  –  Fax. 93 301 90 88

fonscatala@fonscatala.org  –  www.fonscatala.org

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Maia Viladot, relats quotidians com memòria històrica

“Records d’infantesa, amb una Barcelona grisa com a escenari i el ressó dels serials de...

Avenços i errors en el tracte informatiu que donen els mitjans a la violència de gènere

El tractament informatiu que fan els diaris de la violència de gènere presenta, al cap...

Êxit de Bebe i les seves cançons contra la violència

Cal destacar l’exit de públic i de participació dels concerts de Bebe i de Pastora,...