Divendres 17 maig 2024

Divendres 17 maig 2024

Compartir

Neix la Guia per a l’elaboració d’un Pla d’Igualtat estatal en ONG d’Acció social

La Federación de Dones Progressistes, la Plataforma d’ONG d’Acció social (POAS) i el Grup de Gènere i Igualtat del Consell Estatal d’ONG d’Acció social han treballat de manera conjunta per crear la Guia per a l’elaboració d’un Pla d’Igualtat  en ONG d’Acció social. L’objectiu és dotar les organitzacions del tercer sector dels coneixements necessaris per desenvolupar-se i implementar plans d’igualtat.

Durant l’acte de presentació, celebrat  a l’Ateneu de Madrid, van participar-hi Yolanda Baseiro, presidenta de la Federació; el president de POAS, Juan Lara, i la secretària d’Estat d’Igualtat, Bibiana Aído.

 

Tothom va voler destacar la importància d’aquesta clase d’iniciatives que permeten elaborar plans d’igualtat de qualitat i així avançar en el camí cap a la igualtat d’oportunitats.

Lara va asegurar que amb el manual “es dóna un pas molt gran en materia d’igualtat” i va qualificar la guia com a “un dels elements més importants del pla estratègic del tercer sector d’acció social”. Basteiro, per la seva banda, va voler agrair a totes les organitzacions la seva participació i, a Bibiana Aído, la seva presència. Va ser la presidenta de la Federació qui va manifestar més clarament la intenció de la guia: “que el que prediquem de portes cap a fora ho apliquem de portes cap endins”.

Bibiana Aído va destacar la satisfacció de què una iniciativa d’aquest tipus neixi de les pròpies organitzacions, ja que demostra “el seu compromís i implicació amb la igualtat”. Va insistir en els beneficis econòmics que suposa una societat igualitària “no és només una qüestió de drets humans, sinó de recursos humans”. Pel que fa a aquest tipus de guies, la secretària d’Igualtat va recordar que és important no només la seva existència, sinó també la seva qualitat: “és de vital importància la fase de diagnòstic per detectar la discriminació que perviu per estar tan normalitzada que ens resulta difícil veure-la”.

Els punts en els que és necessari avançar i recollir la guia és la sobrerepresentació masculina en llocs de responsabilitat, mentre que l’activitat del tercer sector està feminitzada (60%-70% del personal remunerat). També la divisió estereotipada de les tasques per gènere que segueix deixant dones en llocs d’acció directa i a homes en els de gestió.

Aído s’ha mostrat optimista amb les xifres de les empreses que sol·liciten assessorament en la realització de plans d’igualtat: “hem recorregut molt de camí però ens queda molt per avançar”. A les associacions, ha volgut transmetre-les un missatge d’ànim: “el vostre afany és el nostre”, per acabar la seva intervenció amb la mítica frase: “que l’èxit ens agafi treballant”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

25N: Marxa de torxes no-mixta a Terrassa

...

Moviment de les i els indignats: passar a la següent fase

Ja han passat gairebé quatre setmanes Quatre setmanes que han canviat el paisatge polític social...

II Trobada Nacional de supervivents de Prostitució, Explotació Sexual i Trata

Els dies 19 i 20 de desembre es va realitzar la segona Trobada Nacional de...