Diumenge 23 juny 2024

Diumenge 23 juny 2024

Compartir

Mirada feminista per a la nova República Catalana

 

Feministes per la Independència ha presentat el seu projecte de construcció de la nova república catalana, des d’una mirada feminista, compromesa amb la igualtat com a garantia de progrés social i justícia per a Catalunya. Acaben de fer pública la web Independents del patriarcat amb la seva proposta de país.

Han explicat a La Independent, que “es tracta d’un espai interactiu, on es poden fer comentaris per enriquir les propostes que aspiren a fer una nova república inclusiva per a tothom, que defensi la igualtat de dones i homes, i que ens permeti deixar enrere l’organització social patriarcal”.

El principal objectiu és reivindicar i exigir que cal incorporar la transversalitat de gènere des del primer moment de la república catalana i garantir la participació de les dones en tots els espais. I per això hi han estat treballant des de fa més d’un any a partir de trobades obertes i seminaris amb discusions sobre diferents temes, tal i com ho expliquen en aquest enllaç.

El conjunt de mesures que se’n desprenen volen incorporar la mirada de les dones, per tal que el compromís amb la igualtat de dones i homes es materialitzi des del primer dia de la construcció de la nova república catalana. “Les polítiques d’igualtat han de ser una qüestió d’Estat ja que no hi ha democràcia sense les dones ni sense la perspectiva de les dones” – afirmen i hi afegeixen- “Dotem de contingut la desobediència, fem que la rebel·lió democràtica serveixi per garantir una vida digna i lliure als ciutadans i ciutadanes de Catalunya”.

La seva proposta, acompanyada d’un Preàmbul, s’estructura al voltant de treis eixos vertebradors: Qualitat Democràtica; Drets i Llibertats; i Sostenibilitat de la Vida. I és en aquesta pàgina web del mateix nom Qualitat Democràtica, Drets i Llibertats, Sostenibilitat Vida), on demanen comentaris, opinions i aportacions.

Feministes per la Independència és un grup de dones amb un any i mig d’història com a col·lectiu però les seves integrants tenen una llarga militància en el moviment feminista i en altres moviments socials i  entitats socials sobiranistes. Són co-autores del Llibre de Colors d’Esquerres per la Independència , han participat en vídeos elaborats per Òmnium , en els debats sobre El País que Volem , i en activitats com ara l’organització de la Via Lliure del 2015, entre d’altres. També han presentat a la ciutadania catalana les dones escoceses de Women for Independence.

 

 

 


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Exigeixen l’aparició amb vida de la periodista Cinthya Alvarado; víctima de desaparició forçada

Per Guadalupe Lizárraga. SemMéxico El Colectivo Nacional Alerta Temprana de Periodistas y Defensores de Derechos...

8M: Vaga General Feminista Información Laboral Basica

...

HeforShe: el paper dels homes en la igualtat

OPINIÓ Ja està en marxa la campanya de l’ONU Women, HeForShe, que vol promoure,...