rosarioibarra arch

Compartir

Mexico: Un Minut d’aplaudiments a la Cambra de Diputats de Mèxic en memòria de Rosario Ibarra

La Cambra de Diputats va atorgar un minut d’aplaudiments en memòria de Rosario Ibarra de Piedra. El seu activisme va despertar milers de consciències socials: diputat Sergio Gutiérrez Luna. A la sessió presencial de la Cambra de Diputats del diumenge 17 d’abril, el president de la Mesa Directiva, diputat Sergio Gutiérrez Luna, comunico la muerte de Rosario Ibarra Piedra, que ha tingut lloc a l’edat de 95 anys.

“Una dona coahuilenca, però que va viure i va formar la seva família a Monterrey, Nuevo León; que quedi als nostres cors com una persona que va canalitzar una de les lluites més nobles i doloroses: la desaparició d’un dels fills durant la guerra bruta. Va passar de ser una causa personal a una causa política, plena de lluita, va trobar-se amb altres mares i familiars i personatges polítics que desitjaven el mateix que ella: un Estat democràtic”, va expressar.

Va relatar,  que el seu activisme va despertar milers de consciències que, davant la falta d’un Estat protector, hi van trobar un cor ple de bondat i dignitat. A més, va conformar el Comitè Eureka, amb l’objectiu d’exigir la veritat i la justícia i des de llavors s’han sumat a aquesta lluita col·lectiva milers de persones.

El diputat Gutiérrez Luna va afegir que la seva congruència li va permetre a postular-se a la Presidència de la República en dues ocasions “i, encara que pel règim autoritari del segle passat, no va aconseguir la victòria, va arribar a ocupar dues vegades una diputació federal i una senadúria ”.

Va assenyalar que avui lamentem la partida física de Rosario Ibarra de Piedra; enorgulleix l’exemple de dignitat i lluita contra l’abús del poder. Va fer vots perquè les presents i futures generacions sàpiguen qui va ser i coneguin el llegat llibertari i democratitzador que va deixar per a la República.

“A les seves filles, fills, néts, familiars i amics, els expressem els nostres condols. Descanseu en pau”, va afegir.”

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar