Dilluns 20 març 2023

Dilluns 20 març 2023

Compartir

Mèxic: La ràdio universitària a favor de la igualtat: Benito Taibo / La Independent / Notícies Gènere

Inmujeres CDMX, L’Institut de les Dones de la Ciutat de Mèxic, va realitzar un procés de capacitació a Ràdio UNAM, emissora de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), sobre “Masculinitat per a la Igualtat”, a 130 persones, amb l’objectiu de generar una cultura d’igualtat entre dones i homes, tant en els continguts radiofònics com en l’interior de la institució.

 

 Es difondran per Radio UNAM càpsules sobre els drets humans de les dones

Durant la inauguració, el director general de Ràdio UNAM, Benito Taibo Mahojo, va assegurar que la vocació de la ràdio universitària: “és a favor de la igualtat i contra qualsevol expressió de violència de gènere”.

Així mateix, va anunciar que per promoure la igualtat de gènere entre l’audiència, en les diverses emissions i freqüències de Ràdio UNAM, amb la col·laboració d’ Inmujeres CDMX es difondran càpsules informatives sobre els drets humans de les dones i una vida lliure de violència.

A la capacitació hi van participar prop de 130 persones, entre comandaments operatius, mitjans i superiors, la qual es va desenvolupar a través de dos tallers i dues conferències, per enfortir els seus coneixements sobre igualtat de gènere i incorporar elements de masculinitat equitativa en la cultura institucional.

Amb una durada total de 12 hores, es van analitzar diversos temes: Marc jurídic per impulsar masculinitat per la igualtat; Masculinitat i les seves problemàtiques -que va abordar la violència masculina; consum d’alcohol i drogues, sexualitat, cures i paternitat-; i, finalment, masculinitat per a la igualtat de gènere.

De la mateixa manera, amb el propòsit que les i els participants apliquin els coneixements adquirits al seu normativitat, es va realitzar una anàlisi amb perspectiva de gènere de la Llei federal de telecomunicacions i Radiodifusió.


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar