Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Compartir

Mèxic: Incorporació de la Visiò de Gènere en la formació pels estaments judicials

El conveni inclou la realització d’investigacions, diplomats i esdeveniments acadèmics, com tallers i cursos a les institucions

El Tribunal Electoral del Poder Judicial de la Federació (TEPJF), amb l’objectiu d’analitzar, estudiar i enfortir la impartició de justícia amb perspectiva de gènere,  ha signat aquest 8 de febrer un conveni de col·laboració amb 46 institucions d’educació superior del país. 

El magistrat president del TEPJF, José Alejandro Lluna Ramos, ha assegurat que: “Acords com aquest són resultat del compromís que té el Tribunal Electoral amb la consolidació democràtica a Mèxic i la recerca d’una igualtat formal i substantiva entre dones i homes, sumats a la convicció del sector educatiu per participar en la protecció dels drets polític-electorals de la ciutadania. En l’actualitat, els vincles entre l’acadèmia i la magistratura són una de les principals fortaleses dels sistemes de justícia al món, per això s’han convertit en una pràctica contínua del Tribunal Electoral del Poder Judicial de la Federació”.

 

Patricia Olamendi Torres, Coordinadora del Comité de Expertas del Mecanismo para Prevenir la Violencia Contra las Mujeres de la Organización de los Estados Americanos (OEA), ha dit que. “Amb la signatura de l’acord es busca iniciar una revolució jurídica que ajudi a crear un model de societat més justa que garanteixi el dret a la igualtat entre els homes i les dones – i ha afaegit-  doncs som molts els que compartim aquest ideal democràtic”.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cocentaina i Alcoi: Concentració i Teatre i Cinema

CONCENTRACIÓ i lectura del manifest del 8 de Març Dia: divendres 8 de març,...

Declaració del CNDC sobre la sentència del cas de La Manada

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya rebutja fermament la sentència de l’Audiència...

L’Associació de Dones Algerianes Hamama es presenta a l’IEMed

La cònsol a la ciutat vaticina que la lluita per la igualtat en el seu...