Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

Mèxic: 9 de cada 10 trucades al 911, són dones demanant auxili / La Independent / Notícies gènere

Per Elda Montiel. SemMéxic

El Consell Ciutadà per a la Seguretat i Justícia de la Ciutat de Mèxic va reportar que ha augmentat en un 120 per cent el nombre de les trucades que han rebut respecte al mes de març, de les quals nou de cada 10 són fetes per dones. 

Durant una reunió virtual, en la qual la secretària de Governació, Olga Sánchez Cordero, va demanar reforçar els mecanismes de seguretat en benefici de les dones víctimes de violència a les llars mexicanes, a l’estendre l’estratègia nacional de Sana Distància fins al 30 de maig, també es va informar que en el 66 per cent de les trucades es van reportar casos de violència física i en el 22 per cent casos de violència psicoemocional.

La ministra, després de reconèixer la feina dels funcionaris, va expressar que cal un tram més, un mes més d’obligada convivència, d’auto confinament a les cases, que pot ser arriscat per a les dones conviure un mes més amb els seus agressors. També va expressar la seva preocupació per la seguretat de les nenes, nens, adolescents i adults grans.

40% reporten pateixen violència des de fa temps

Salvador Guerrero Chiprés, conseller president de el Consell Ciutadà, va dir que «al voltant de 40 per cent de les dones que truquen, indiquen que han estat objecte de signes de violència des de fa molt temps i la meitat d’elles exposa que pateixen violència diàriament”. També en una quantitat important de reports s’adverteix la combinació de la violència amb el consum d’alcohol, i la frustració sobre l’economia i el treball.

Oscar Laguna, representant del servei de suport i atenció 911, va detallar que l’horari en el qual es dispara la incidència de trucades d’auxili abasta de les 18:00 a les 04:00 hores del matí següent.

En la trobada hi van participar integrants d’organismes descentralitzats de la Secretaria de Governació i les àrees de perspectiva de gènere de les Secretaries de Salut i Cultura, de l’Institut Nacional de Desenvolupament Social i el Sistema Nacional per al Desenvolupament Integral de la Família (SNDIF).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El concepte de la justícia de Nussbaum

“Nussbaum aposta per una concepció de la justícia que, sense exigir una igualtat en facultats,...

“No volem trencar una cultura transmesa durant mil anys”

Paqui Perona, mediadora i activista gitana pels drets del seu poble, és la presidenta de...

Nova col·lecció: Aresta Dones /Aresta Mujeres

  Editorial ARESTA ha creat una nova col·lecció dedicada a les problemàtiques de les dones...