Dijous 22 febrer 2024

Dijous 22 febrer 2024

Compartir

María Eugenia Ibáñez ha estat guardonada amb el premi d’Honor de la Comunicació Local

El Parc Audiovisual de Terrassa acollirà l’acte el divendres 25 de març

La periodista María Eugenia Ibáñez (Barcelona, 1946) ha estat distingida amb el Premi d’Honor de la Comunicació Local que concedeix cada any la Diputació de Barcelona. Amb aquest guardó en la seva XIV edició, Ibáñez s’ha unit al conjunt de tretze periodistes premiats fins ara com, per exemple, Avel·lí Artís Tísner, Josep Maria Huertas, Teresa Pàmies, Josep Maria Espinàs, Carmen Alcalde o Josep Pernau, entre d’altres.

 

En declaracions a La Independent, Ibáñez ha declarat que “agraeixo el guardó, però veient el llistat de persones guardonades anteriorment crec que no he fet tant com elles. La professió m’ha donat molt més del que jo li he ofert, i treballar en aquesta feina sempre m’ha agradat; per tant, no trobo que el meu treball sigui cap mèrit”.

 Preguntada per la feina de les periodistes en els mitjans, la premiada considera que “les periodistes fem molta tasca i no se’ns reconeix ni a les redaccions ni a les direccions dels mitjans”. Referent al periodisme local, ella ens comenta que “el periodisme de proximitat continua present en els mèdia, perquè és bàsic i és una escola de periodisme imprescindible. S’ha de sortir al carrer i estar en contacte amb la realitat. Encara que es tecnifiquin els mitjans, la ciutadania ha de saber que el col·lectiu periodístic dedicat al periodisme local té l’obligació de trepitjar carrer i explicar allò que veu”. Preguntada per l’esclat de les noves tecnologies com Twitter o Facebook, Ibáñez destaca la importància que aquestes han tingut i tenen en els països àrabs del nord d’Àfrica. “Les tecnologies són ‘un arma de doble filo’, perquè per una banda són unes eines eficaces, ràpides i insustituïbles, i per l’altra, poden ser poc rigoroses tot frivolitzant els mitjans. Penso que els nous mitjans no poden substituir els mitjans clàssics que s’han guanyat el prestigi any rere any amb el treball dels professionals del periodisme”, explica la periodista que rebrà el Premi d’Honor de la Comunicació Local el 25 de març, a les 19 hores, a la seu del Parc Audiovisual de Terrassa.

Llicenciada en Història i graduada en Periodisme a l’Escola de l’Església de Barcelona, María Eugenia Ibáñez va iniciar la seva trajectòria professional com a redactora del Diario Femenino i va ser vocal de la primera junta directiva de l’Associació de la Premsa de Barcelona. Després va treballar a Mundo Diario, Hoja del Lunes i El Periódico de Catalunya. El 2001 va rebre el premi Ofici de Periodista del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i l’any 2002, la Medalla d’Honor de Barcelona.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: 27a Mostra Internacional Films de Dones de Barcelona / La Independent / Notícies gènere

La Mostra Internacional de Films de Dones Barcelona evidencia la creativitat cinematogràfica femenina en tota...

BARCELONA: Exposició ‘Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies’ a la Bonnemaison

 “Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies” es l’exposició fotográfica que s’acaba de inaugurar aquest...

La Revoluciò Serà Feminista o No Serà: Comisio 8 de Març

    Aturades, precàries, mestresses de casa, treballadores domèstiques, persones sense papers, jubilades, lesbianes, trans,...