Amb l’objectiu de fer la manifestació del 8 de març més accessible per a totes les persones que hi vulguin participar, la comissió “Frydas. Feministes rebels i diverses activistes” alça la veu per les dones amb diversitat funcional per visibilitzar la seva presència, gràcies a un bloc divers que farà el recorregut i que comptarà amb persones voluntàries que les acompanyaran.
“Frydas. Feministes rebels i diverses activistes”, va sorgir com un grup de dones diverses disposades a construir un feminisme inclusiu en el qual tinguessin cabuda i importància les dones amb diversitat funcional. Amb la intenció de trobar el seu lloc i representació dins del moviment, porten assistint a les assemblees del 8 de març des de l’any passat, com ens informa una de les integrants de la comissió, proposant un carril lent i diversos punts de cures.
Des de Frydas i la Comissió d’Accessibilitat de l’8M, aquest any s’ha considerat que, a més de cobrir la necessitat de garantir els suports necessaris a qualsevulla dona que vulgui assistir a la manifestació, era imprescindible tractar de fer visible la seva presència, i per aconseguir-ho han proposat crear un bloc divers amb personal de suport com a alternativa als punts de cures i al carril lent de l’any passat abans esmentats, com informen a la seva pàgina web.
El bloc comptarà amb persones voluntàries que les acompanyaran
El bloc estarà a la part mixta i comptarà amb un equip de persones voluntàries que les acompanyaran al llarg de tot el recorregut (La cita serà a les 17:30, al Caixa Fòrum, en el jardí vertical, per poder organitzar-se).
A més de la importància de construir un espai segur, adequat a les seves circumstàncies, pretenen contribuir a l’empoderament del col·lectiu “volem que ens miren i ens escoltin. Podem caminar amb les nostres rodes, bastons, gossos …, en definitiva, amb totes les nostres diversitats, però no per això la societat pot negar la nostra realitat, desdibuixant-la sota l’influx del capacitisme propi del patriarcat”, escriuen al seu bloc.
Amb l’objectiu de fer accessible l’esdeveniment a les persones amb diversitat funcional, enguany Frydas s’ha introduït en diverses comissions per treballar tant l’argumentari com els continguts de la vaga, inclosos en els motius per fer-la.
Des de la comissió ens expliquen que també van participar en l’organització del Eventazo Feminista, que cobrim AmecoPress, per fer-lo accessible comptant amb una intèrpret de llengua de signes per a les dones sordes.
Aquest tipus d’iniciatives poc a poc fan del 8M una trobada inclusiva i accessible per a totes aquelles persones que vulguin participar-hi i unir la seva veu als crits reivindicatius per la igualtat real de les dones.