Divendres 21 juny 2024

Divendres 21 juny 2024

Compartir

Madrid: AmecoPress presenta el llibre: “La formació de gènere com a garantia de qualitat informativa” / La Independent / Notícies Gènere

L’ obra qüestiona la relació existent entre comunicació i dones amb l’ objectiu de definir i aclarir determinats conceptes que poden resultar confusos en la formació de les noves generacions de periodistes i el tractament informatiu.

La presentació es durà a terme el 30 de novembre, a l’Institut Internacional Americà*

  

  

L’Associació Espanyola de Dones Professionals dels Mitjans de Comunicació (AMECO) presenta el llibre “La formació de gènere com a garantia de qualitat informativa”, un recull d’articles en els quals dones especialistes en diverses àrees analitzen en detall aspectes importants a l’hora de comunicar.

L’ obra qüestiona la relació existent entre comunicació i dones amb l’ objectiu de definir i aclarir determinats conceptes que poden resultar confusos en la formació de les noves generacions de periodistes i el tractament informatiu. Les autores destaquen la necessitat d’una formació de gènere per assolir el bon periodisme.

Així mateix, el llibre aborda la importància dels mitjans especialitzats i de la llibertat d’ expressió i medita sobre com els mecanismes de dominació són cada vegada més difícils de detectar.

A l’estudi hi participen Asunción Bernárdez, catedràtica a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid; Juana Gallego, professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona; Angoixes Bertomeu, docent i llicenciada en Història; María Pazos, llicenciada en Matemàtiques i investigadora, i les periodistes Elena Tarifa, Ana Gaitero, Cruz Morcillo i Sara Lovera.

 

 

aMECO PRESENTACION LLEBRE

 

 

Els mitjans de comunicació són una finestra oberta a la societat, a través de la qual discorre la realitat però aquesta mai és simple, sinó que és plena de multitud de matisos. Com més gran és el coneixement, rigor i pluralitat, millor serà la manera d’entendre i facilitar  participació a un major nombre de persones.

Foto: arxiu AmecoPress.


Més informació:

El llibre es presentarà el dimarts 30 de novembre i l’entrada serà lliure, fins a completar aforament. Es demana confirmació al correu redaccion@amecopress.net

*(C/ Miguel Ángel, 8) de 18 hores a 20:30 hores

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Periodista y escritora

Bípede, no-bípede i altres

OPINIÓ Imagineu-vos que en un formulari per identificar-nos ens presenten les opcions del títol

...

México: DECLARACIÓN POLÍTICA DEL MOVIMIENTO DE MUJERES DE IZQUIERDA ANTE LA EMERGENCIA NACIONAL

El pasado sábado 16 y domingo 17 de julio se realizó en la Ciudad de...

El Govern condemna i rebutja l’assassinat d’una dona a Sant Feliu de Codines, víctima de la violència masclista

Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones, condemna i rebutja l’assassinat d’una dona...