Diumenge 25 febrer 2024

Diumenge 25 febrer 2024

LLançament internacional a Barcelona de LEXOP, un projecte europeu per a les dones víctimes de violència masclista

La formació dels operadors legals com a eina per combatre la violència de gènere

 

 

 

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya a través de la Unitat de Suport a l’Atenció de les Víctimes, coordinada per Alba Alfajeme, amb el suport  de l’Àrea de Relacions Internacionals del Gabinet  de la Direcció General d’Administració de Seguretat a la que està adscrita Mercè Soro,  organitza una conferència de llançament internacional de LEXOP, el  Projecte Europeu “Lex-Operadors: tots junts per a les dones víctimes de violència en la parella”.

 Aquest programa té com a objectiu construir una xarxa multidisciplinària dels operadors implicats en la lluita contra la violència de parella amb la finalitat de proporcionar una resposta coordinada, en què les institucions puguin combatre la violència en la parella, protegir a les víctimes i perseguir els delinqüents. En la línia doncs dels projectes DAFHNE que agrupen diversos països en un protocol comú, en aquest cas davant la violència de gènere. 

Carme Navarro, tècnica de la Unitat de Suport a l’Atenció de les Víctimes ( Unitat que correspondria en aquesta legislatura a l’anomenat en la darrera legislatura Programa de Seguretat contra la Violència Masclista) ha explicat a La Independent que Barcelona serà la ciutat on s’inicii aquest Projecte europeu, el proper 16 de juny, el qual després s’anirà desenvolupant a través d’altres trobades en diveros països d’Europa, alguns d’ells com Grecia i Alemanya ja seran presents a Barcelona, també hi assistiran participants de França i de les ciutats de Bolonia, Turin i Milà  capdaventeres del projecte.

Aquesta Conferència Internacional recollirà les experiències, protocols i la formació dels diferents països participants. Està tan dirgida als operadors legals de les administracions públiques de l’ àmbit juridic i policial com a les entitats privades que treballen amb les dones víctimes de violència conjugal. A Catalunya: judicatura, perits i metges forenses, fiscals, policia, Col·legi d’Advocats, Hospital Clinic i  l’Associació TAMAIA ( de llarga i reconeguda trajectoria al país en la seva tasca quotidiana d’atenciò i suport a les dones víctimes de la violència masclista).

Mercè Soro moderarà la Taula: Protocols mèdics i legals a Bordeus, Milà i Barcelona i Alba Alfajeme coordinarà la Taula Rodona: Protocols marc i específics a Catalunya i també sera la responsable de fer públiques les Conclusions. Entre les expertes hi prendran part: la fiscal Nieves Sánchez; la professora de medecina legal a Bordeus Sophie Gromb; la professora de filosofia del Dret a la UAB Encarna Bodelón; Regina Kalthegener, advocada a Berlín; Julia Vega de l’ICD, Lídia Serratussell del Departament de Justícia,  Núria Aymerich del Departament d’Interior, i Beatriu Masià de l’Associació Tamaia. 

La inauguració de l’acte serà a càrrec del conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig i la cloenda la farà Andreu Martínez, director general de l’Administració de Seguretat.Llegiu el Programa en Català.

Llegiu el Programa en Castellà.

Llegiu el Programa en Anglès.


 logo_unitat_sup_at_victimes  

   logo_generalitat_dep_interior

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Dilema de Dilma

 La Constitució atorga a la presidenta del Brasil el dret a vetar la recent reforma...

Alemanya: Un pare decideix posar-se vestits de dona per donar suport al seu fill / La Independent / Notícies gènere

  Per recolzar al seu fill de 5 anys, un pare va decidir posar-se vestits....

Mireia Mata defensa la llei 11/2014 com un repte de país

    Mireia Mata, directora general d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies...