Dimarts 28 març 2023

Dimarts 28 març 2023

Compartir

L’Institut Català de les Dones dóna suport a la Federació Catalana de futbol per impulsar l’arbitratge femení

En l’arbitratge català de futbol hi ha 2.218 homes i 75 dones, que representen un 3% de la professió.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol (FCF), en el foment de l’arbitratge femení català ha iniciat un curs específic adreçat a dones que és una prova pilot amb l’objectiu d’equilibrar el nombre de dones i homes àrbitres en el món del futbol.  Al curs, s’hi han inscrit un total de 71 esportistes. Les dones que superin la formació rebran la llicència d’àrbitre que els permetrà dirigir partits de futbol.  Hi ha la voluntat d’obrir al setembre una nova convocatòria d’aquest curs.

La presidenta de l’ICD, Montse Gatell, ha destacat l’esforç de la Junta directiva d’aquest comitè per tal de “normalitzar la participació de les dones en un esport tradicionalment masculí, però que cada cop té més jugadores i aficionades”. 

La FCF també  ha iniciat una campanya de sensibilització per impulsar l’arbitratge femení on mostra la trajectòria d’esportistes com la futbolista Anna Zardain, que arbitra la 3ra Divisió Estatal masculina i probablement dirigeixi enguany partits internacionals de futbol femení.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar