Divendres 19 juliol 2024

Divendres 19 juliol 2024

Compartir

Catalunya: L’ICD i Enderrock, units en un monogràfic dedicat a les dones i la música catalana / La Independent / Notícies Gènere

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i la directora de la revista Enderrock, Helena Morén, van presentar el passat dilluns, les 100 noves veus femenines de la música catalana. Un número monogràfic de la revista Enderrock dedicat a les dones i la música i a donar a conèixer centenars de joves cantautores sorgides des del 2010.

 

 

Acte de presentació de 100 noves veus femenines de la música catalana  

 En l’esdeveniment la presidenta de l’ICD, va destacar, que s’ha donat compliment a la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva entre dones i homes, i que l’ICD, fa visible les aportacions culturals i l’experiència de les diferents creacions artístiques de les dones, donant a conèixer tot el seu bagatge cultural i creatiu

El CD Femení i plural incorpora temes de Mireia Vives, Donallop, Clementina, Renaldo & Clara, Marta Elka, Jo Jet i Maria Ribot, Claudia Crabuzza, Les Sueques, Les Cruet, Namina, Roba estesa, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach, The Raigs, Dj, Lady Witch, Mireia Vilalta, Funkystep & The Sey Sisters, Les Mortettes, Herba Negra i Jansky.

En el número de desembre es distribueix el CD recopilatori Femení i plural (EDR Discos, 2016) amb cançons que mostren l’escena femenina emergent catalana. Una creadora de referència, Maria del Mar Bonet, autora de la iniciativa, protagonitza la portada com un homenatge als seus 50 anys de carrera artística.

L’ICD i Enderrock col·laboren des de l’any 2013 amb l’objectiu d’impulsar i visibilitzar el reconeixement del talent de les dones, donant a conèixer la petjada i la seva experiència en el panorama musical actual, reconeixent la diversitat i la riquesa tradicional de les cantants catalanes.

Al final de la presentació es va fer la foto amb la majoria de cantants que formen el monogràfic i que serà el punt de partida de la iniciativa 2017 “any de les dones en la música”, en el qual es realitzaran cicles de concerts, exposicions i presentacions de música catalana del segle XX i el segle XXI.

Diverses organitzacions han fet un treball amb artistes emergents de l’escena catalana en una exposició de dones en la música, que es podrà veure al Palau Robert. També el cicle Born de Cançons tindrà una programació en clau femenina; I el concert inaugural del Barna Sants serà a càrrec de la formació femenina Les Kollontai.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mataró: La presidenta de l’ICD inaugura a Mataró un curs en violència de gènere / La Independent / Notícies gènere

Teresa M. Pitarch, presidenta de l’ICD ha destacat els esforços del Consell d’Advocacia de Catalunya...

Encarna Sant Celoni, el cor de la quimera i les dones estimades

Encarna Sant Celoni. Il·lustració de Manola Roig Dijous 3 de març de 2016 d’enguany és...

Presentació sense indicadors de gènere d’un estudi sobre el consum d’adolescents catalans

En la presentació que s’ha fet, per part del director de l’Agència Catalana del Consum...