Diumenge 01 octubre 2023

Diumenge 01 octubre 2023

Les dones parim, les dones decidim

 

 

Les organitzacions de dones de l’Estat espanyol celebren la retirada del Projecte de Llei de l’avortament
 
El proper 28 de setembre “Dia Internacional per la despenalització de l’avortament”, es faran manifestacions arreu del món, exigint el dret inalienable de la dona a decidir sobre el seu propi cos.

 
 
 
Avortament 333
 
A l’estat espanyol, aquests últims anys, s’ha realitzat una croada per part del Govern Rajoy, i a través del seu -fins ara- Ministre de Justícia, senyor Gallardon, abanderat apassionat  contra els drets de les dones, y el seu dret a decidir, considerant-les infantils i necessitades d’una figura patriarcal, per poder prendre decisions, sobretot si volen ser mares o no. 
 
Segons, el moviment feminista, el menyspreu i la humiliació que s’ha dut a terme contra les dones, -que després de més de 30 anys de lluites havien aconseguit arrencar petits drets a tots els governs patriarcals i que per diferents causes han fet negocis amb la llei de l’avortament per beneficis d’uns i perjudicis d’altres-, faran que els hi costi car a les urnes. De moment un ministre s’en va i en part gràcies a tot el moviment feminista i a totes les dones que s’han plantat: “D’aquí no ens mouran”. 
 
 
 
Aborto
 
 
 
Tot i la notícia tan celebrada de la retirada de l’avantprojecte i la marxa de Gallardon, les organitzacions de dones creuen que no es pot abaixar la guàrdia, ja que segons paraules de Rajoy es reformarà la Llei 2010 a fi que les menors de 16 i 17 anys necessitin el consentiment patern o matern per poder avortar i s’elaborarà un Pla de Protecció de la Família.
 
També cal tenir en compte la preocupació d’ACAI (Professionals de l’Associació de Clíniques Acreditades per a la interrupció de l’embaràs) sobre l’avantprojecte de Llei del govern que penalitzaria a les i els especialistes per evitar que realitzin avortaments, deixant a més a més a les dones sense l’última paraula en la decisió d’avortar. Si tira endavant, tindria grans conseqüències, ja que no es podrà garantir, per manca d’especialistes, la seguretat a avortar de les dones en aquest pais.
 
 
 
Dia per la Despenalització de l’Avortament i en Defensa dels Drets Sexuals i Reproductius
 
El Moviment Feminista convoca manifestacions sota el lema “Avortament lliure, les dones decidim”. Seran   milions les dones que sortiran en diferents llocs del món per a exigir la despenalització de l’avortament. 
 
En el cas de l’Estat espanyol, amb aquesta mobilització el Moviment Feminista exigeix a banda de la ja retirada reforma de l’avantprojecte de llei de l’avortament, que tan rebuig social ha suscitat, que no hi hagi en el futur cap recurs que restringeixi la interrupció voluntària de l’embaràs, tal i com el govern ha anunciat que faria contra els dret de les noies de 16 a 18 anys.
 
Mostra també la seva “determinació a continuar defensant tots els drets sexuals i reproductius de totes les dones així com una llei de l’avortament que garanteixi el seu dret a decidir, de tal manera que l’avortament estigui fora del codi penal i es pugui realitzar en la xarxa sanitària pública”. 
 
A Barcelona la manifestació està convocada el diumenge 28 de setembre a les 12 hores a la Plaça de Catalunya. I a Madrid, la manifestació sortirà de la Glorieta de San Bernardo passant pel Ministeri de Justícia i finalitzarà a Plaça d’Espanya amb una flash mob reivindicativa.
 
 
RECORRIDO MADRID ABORTO FOTO
Foto:Archiu AmecoPress
 
 
La mobilització es realitzarà també en nombroses ciutats de l’Estat espanyol.
 
 
 
.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Dones en la música catalana, exposició gràfica i sonora al Palau Robert / La Independent / Notícies gènere

“D’ONES: (R) evolució de les dones en la música” és el nom de l’exposició que...

Fatema Mernissi, pionera intel·lectual i activista de la societat civil

  Maria-Àngels Roque explica a La Independent allò que envolta la darrera obra de Mernissi,...

Catalunya: Neus Munté: “En TICs, la igualtat efectiva de dones i homes és un repte de país” / La Independent / Notícies gènere

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha participat en la...