Dilluns 02 octubre 2023

Dilluns 02 octubre 2023

Compartir

Les dones de les tecnologies volem més visibilitat i recolzament

 

 

A CTecno (Cercle Tecnològic de Catalunya ) el 3 de març de 2020 es va crear el Grup DonaTIC, amb l’objectiu de fomentar la presència de la dona en el sector digital i tecnològic.

La Comissió de Dones promotora del grup, la dirigeixen Susana Prado i  Sonia Cañizares, membres del Comitè Executiu de CTecno, i l’han definit com a eix prioritari per impulsar la diversitat de gènere en el sector digital i que la presència de la dona s’esdevingui una normalitat. En la darrera edició del Baròmetre anual (*) ja es van incloure preguntes específiques per tenir indicadors reals de la situació actual i el resultat va ser preocupant. 

Com a entitat que representa un gran nombre d’empreses tecnològiques de Sant Martí (22@) i de Barcelona, les dones amb càrrecs tecnològics de responsabilitat, o que treballen al sector, han volgut donar un pas endavant per canviar la seva situació com a minoria  al sector, i volen aconseguir en un futur proper que també en aquest tipus de feines no es tingui em compte el sexe. Al contrari, que  es promogui el valor professional en femení. “La nostra missió es ser un punt de trobada, una veu autoritzada i referent per a tothom, així com un grup dinamitzador d’iniciatives. És el moment d’actuar unides”, expliquen les responsables. El grup de treball DonaTIC fa reunions periòdiques amb l’objectiu de definir un pla d’acció conjunt amb les empreses sòcies i portar-lo a terme a curt i a llarg plac.

 

.01actecnocifres2021.jpg

Segons Susana Prado: “a la comissió hi estan dones i homes, perquè les 30 empreses associades a CTecno, ens ha enviat una persona referent que es la seva representant”. Des del principi han treballat per acordar punt comuns, han fet cursets i tallers de promoció i formació per a dones. A la 13ª edició de Baròmetre 2021 ja es van incloure més preguntes amb perspectiva de gènere, “amb indicadors amb els que treballarem aquest any, perquè identifiquen quantes dones hi ha a les plantilles i contesten si s’han pres mesures d’igualtat o no”, acaba explicant Prado. (Mireu gràfic del Baròmetre).

Aquest mes de març 2022 fan una campanya especial per donar visibilitat al Manifest DonaTIC que han elaborat conjuntament amb les responsables de les empreses sòcies i que consisteix en desenvolupar un Pla d’Acció amb seus 6 eixos principals: publicació continuada de les places de feina lliures, fer entrevistes de selecció, demanar salaris justos, promoure la carrera professional, exigir la corresponsabilitat i la conciliació i formar part del branding corporatiu i de la comunicació de l’entitat. El manifest és un recull de recomanacions i millors pràctiques a implementar dins de les empreses per aconseguir un sector tecnològic amb igualtat d’oportunitats per a les dones enriquint així les empreses i a la vegada la societat.

alt

Susana Prado, també és la presidenta de la Comissió de Dones en Valor, que des del 2018 organitzen els Dinars Col·loquis, que són trobades de dones empresàries, emprenedores i professionals en un hotel del Poblenou. Durant la pandèmia aquestes trobades eran virtuals, però aquest més ja ha fet la primera trobada presencial. El dimarts 8 de març, es farà sobre el tema de “Com deixar de ser invisibles professionalment” amb Laia Arcones, consultora d’Igualtat. Una convocatòria molt especial amb inscripció prèvia [+info a santmartiambveudedona.cat]

alt

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: S’ha firmat el Protocol: “No callem” en espais d’oci nocturn de la ciutat / La Independent / Notícies gènere

El protocol “No callem” contra les agressions masclistes ha estat firmat entre la regidoria de...

Dones periodistes mexicanes, tan fràgils en el seu exercici com els homes

Malgrat els mecanismes de protecció estatals i l’existència d’una xarxa nacional d’autoprotecció, des d’inicis de...

Cristina Peri Rossi. “Y Dios era una Diosa”.

  OPINIÓ El premi Cervantes mai no m’ha estat simpàtic per aquesta cosa que té...