ganarganar1

Compartir

L’autonomia econòmica de les dones segons l’IND d’Argentina i ONU Dones

 “Desafiaments per a l’autonomia econòmica de les dones”  a través d’una Taula de diàleg al Salón San Martín de la Legislatura de la ciutat de Buenos Aires

L’Institut Nacional de les Dones de l’Argentina i el programa “Guanyar-Guanyar: La igualtat de gènere és un bon negoci” creat en aliança entre ONU Dones, l’Organització Internacional del Treball i la Unió Europea com a principal finançador, van organitzar la taula de diàleg “Desafiaments per a l’autonomia econòmica de les dones” al Salón San Martín de la Legislatura de la ciutat de Buenos Aires. 

L’objectiu d’aquesta trobada va ser presentar el Pla Nacional d’Acció per a l’Autonomia econòmica de les Dones, que funcionarà sota la direcció de l’Institut Nacional de les Dones, en estreta col·laboració amb el sector públic, privat, les organitzacions de la societat civil i els organismes internacionals.

“Avui persisteixen significatius nivells de desigualtat entre dones i homes, en l’accés a un treball digne i l’eliminació de la bretxa salarial per motius de gènere, entre d’altres; per tot això i en el marc del Programa Guanyar Guanyar, considerem imprescindible treballar al costat del INAM, com a organisme rector de les polítiques de gènere i igualtat a l’Argentina”, va afirmar Florence Raus, Representant d’ONU Dones a l’Argentina,

Fabiana Túñez, Directora Executiva de l’Institut Nacional de les Dones, va destacar que “la creació d’aquesta Taula de Diàleg és una invitació a unir els esforços que es realitzen des de diferents àrees de govern amb el sector privat, sindicats i societat civil per abordar les diferents dimensions i desafiaments que suposa aconseguir l’autonomia econòmica de les dones “.” La igualtat de gènere és un dret humà i una prioritat de l’agenda púbica, i estic segura que podrem fer d’aquest dret una realitat concreta per a tota la ciutadania”, ha afegit Túñez.

Per la seva banda, Aude Maio-Coliche, ambaixadora de la Delegació de la Unió Europea a l’Argentina, va ressaltar el fort compromís de la Unió Europea amb la igualtat entre homes i dones en el món, i, sobretot, a l’Argentina, a través de dos programes: Spotlight i Guanyar-Guanyar. “Per aconseguir la independència de les dones cal promoure la seva autonomia econòmica”, va destacar Maio-Coliche.

L’Institut Nacional de les Dones d’Argentina és l’organisme rector per a la igualtat de gènere d’Argentina. Va ser creat l’any 2017, donant continuïtat al Consell Nacional de les Dones establert el 1992. El INAM d’Argentina busca elaborar polítiques, programes i iniciatives destinades a donar poder a les dones i promoure la igualtat.

El Programa “Guanyar-Guanyar: La igualtat de gènere és un bon negoci” promou la igualtat de gènere a través del sector privat per tal d’augmentar l’empoderament econòmic i el lideratge de les dones per a un creixement sostenible, inclusiu i equitatiu. A més de a l’ Argentina, Guanyar-Guanyar s’implementa en altres cinc països d’Amèrica Llatina i el Carib (ALC): Brasil (on resideix la coordinació regional), Xile, Costa Rica, Jamaica i Uruguai, en col·laboració amb diverses empreses privades de la UE.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar