Dissabte 13 abril 2024

Dissabte 13 abril 2024

Compartir

L’assemblea sectorial de feminismes del Procés Constituent fa una acció al carrer el Dilluns 25N en el marc del Dia Internacional Contra la Violència Masclista “Caminant Enrere”

L’assemblea sectorial de feminismes del Procés Constituent fa una acció al carrer el Dilluns 25N en el marc del Dia Internacional Contra la Violència Masclista

“Caminant Enrere”

Caminant enrere és una acció simbòlica que va néixer al Festival FEM12, a Girona, com a acció final de la obra presentada per Monica Ross Acts of Memory; una lectura en grup de La Declaració dels dret Universals. Es va tornar a realitzar l’acció a la trobada de Marea Roja Girona al maig de 2013.

El proper dilluns 25 de novembre voldrem caminar enrere, en grup, en contra de la violència masclista i per mostrar el retrocés dels drets de les dones. Des de Colon fins a la font de Canaletes, punt des d’on partirà la manifestació general del 25N.

Al centre del grup, en el nucli, les persones caminaran en silenci creant un espai de contemplació i portant a les mans pancartes on es visibilitzaran les reivindicacions.

Al voltant d’aquest nucli caminaran les persones que comunicaran amb el públic sobre l’acció que s’està fent per tal que en el nucli no es trenqui el silenci portant, si cal, fulls informatius sobre la reivindicació. La idea és que quan estiguem arribant a Canaletes, indret d’on sortirà la manifestació unitària convocada per la Xarxa de Dones Feministes contra la Violència girar-nos i començar a correr cara endavant per visibilitzar esperança, optimisme pel canvi i lluita feminista.

Les persones que vulguin es poden afegir en aquest acte simbòlic i a la vegada trobada pacifica i social de persones caminant juntes en contra de la violència institucional i el retrocés de drets. El 25 de novembre ens identificarem amb alguna peça de color lila.

El punt de trobada serà al final de la Rambla davant de Colon a les 18hores, a Barcelona. L’acció començarà a les 18:15. Està previst que acabi una mica abans de les 19h, moment en les que totes ens incorporarem a la manifestació unitària. Esteu totes convidades. Us hi esperem!!!

Si ets de fora de Barcelona i vols portar aquesta acció al teu municipi informeu-nos del lloc i hora i farem difusió de tots el punts de Catalunya on es farà la mateixa acció i, si teniu cap dubte poseu-vos en contacte amb nosaltres. El dia de l’acció, a ser possible, enregistreu-vos (amb vídeo o foto), feu un càlcul de la gent que ha participat i envieu-nos la informació o el material a feminismes@procesconstituent.cat per desprès poder elaborar els documents que resumiran i explicaran l’acció.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya i Illes Balears: Certificació SG CITY 50-50. Avançar cap a l’Agenda Local Feminista / La Independent / Notícies gènere

L’Associació Forgender Seal celebra el I Fòrum de Municipis amb la Certificació SG CITY 50-50...

Comunicar les violències de gènere demanda aprenentatges integrals

Presència de dinàmiques laborals sexistes als mitjans de premsa; manca de capacitació de periodistes, però...
Esther_Vivas

Cuina ‘slow’ per arribar lluny

OPINIÓ Al defensar un altre model d’agricultura i alimentació, pensem sempre en el paper clau...