Dissabte 25 març 2023

Dissabte 25 març 2023

Compartir

La International Women’s Media Foundation publica un informe sobre la Condició de la Dona en els mitjans

Només hi ha el 27% de dones als llocs directius en els mitjans
L’informe examina l’equitat de gènere en els mitjans de comunicació de tot el món

 

Atenent a una de les línies més treballades fins al moment, i coincidint amb el mes de març, la International Women ‘s Media Foundation ha publicat un “Informe Mundial sobre la Condició de la Dona en els mitjans”, un estudi en el qual ha participat la Fundació AVA juntament amb RTVA i que examina més de 500 companyies de gairebé 60 països per examinar de prop l’equitat de gènere en els mitjans de comunicació de tot el món.

En aquest innovador i ampli document, que es va donar a conèixer en la Conferència Internacional de Dones Lídereses de Mitjans de Comunicació a la Universitat George Washington (EUA), els investigadors van trobar que el 73 per cent dels llocs directius estan ocupats pels homes en comparació amb el 27 per cent de les dones.

Entre les files dels periodistes, els homes ocupen gairebé dos terços dels llocs de treball, en comparació del 36 per cent ocupats per dones. No obstant això, entre professionals d’alt nivell, les dones s’acosten a la paritat amb el 41 per cent del recull de notícies, edició i escriptura de llocs de treball. El nou estudi mundial mostra que les dones en un 26 per cent del govern i 27 per cent dels llocs de treball d’alta direcció.

“Per primera vegada hem recollit proves científiques que ofereix una imatge fidel dels veritables desafiaments que enfronten les dones que treballen en la indústria dels mitjans de comunicació”, va dir la directora executiva de International Women’s Media Foundation, Dona Liza Gross. “Les dones en totes les regions del món encara s’enfronten a moltes barreres – tant si es tracta de salaris més baixos que els seus homòlegs masculins com  la falta d’accés a la presa de decisions llocs de treball a la sala de redacció”.

L’informe abasta a 170.000 persones en els mitjans de comunicació del món, i va trobar una major representació de les dones tant en el govern i l’administració superior a l’Est d’Europa (33 per cent i 43 per cent, respectivament) i els països nòrdics d’Europa (36 per cent i 37 per cent, respectivament), en comparació a altres regions.

A la regió d’Àsia i Oceania, les dones són només el 13 per cent d’alts directius, però en algunes nacions les dones superen els homes en aquest nivell – al sud d’Àfrica, les dones són 79,5 per cent de l’alta direcció. A Lituània, les dones predominen en les files d’informació dels nivells professionals júnior i sènior (78,5 per cent i 70,6 per cent, respectivament), i la seva representació s’acosta a la paritat en les files de gerència mitjana i alta.

L’estudi global identifica sostres de vidre per a les dones en 20 dels 59 països estudiats. En general, aquestes barreres invisibles es troben en els nivells mitjà i superior. Una mica més de la meitat de les empreses enquestades tenen establerta a tota la companyia una política en matèria d’equitat de gènere. Van des d’un 16 per cent de les empreses enquestades a Europa de l’Est al 69 per cent a Europa Occidental i Àfrica Subsahariana.


Més informació sobre la International Women ‘s Mitjana Foundation i l’ “Informe Mundial sobre la Condició de la Dona en els mitjans”

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar