Dimecres 21 febrer 2024

Dimecres 21 febrer 2024

Compartir

La bretxa entre homes i dones es fa més petita en els llocs d’alta qualificació

Les dones cada cop ocupen més els llocs d’alta qualificació. Aquesta és la conclusió que es desprèn de l’estudi Trajectòries laborals de les dones que ocupen llocs d’alta qualificació, que va presentar dimecres el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat. L’informe destaca la presència equilibrada de dones en el sector amb un 43%, davant del 57% dels homes.No obstant això, la bretxa salarial continua sent la principal diferència ja que se situa en el 31,8%, nou punts per sobre de la mitjana nacional que està en un 22%.

Això es deu, segons la secretària d’Estat d’Igualtat, Laura Seara, a que “entre més categoria més salaris existeixen amb atribucions variables que estan fora dels convenis, com objectius, disponibilitat o repartiment de beneficis”. A vegades, les dones es poden trobar en en impediments familiars a l’hora de viatjar o això poden pensar els seus caps i també es troben en desigualtats pel que fa a la maternitat que no només es penalitza ser mare sinó també la mera possibilitat de ser-ho.

L’estudi ha entrevistat a 32.690 traballadors i treballadores, que, quant al perfil entre els homes i les dones sol ser molt semblant: tenen entre 35 i 44 anys, la seva parella també té un sou remunerat, fan jornada completa i amb un contracte indefinit a una empresa consolidada i gran

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Vaga de Totes: 8 de Març. Cap a la Vaga Feminista

             

...

Guatemala: Rosalina Tuyuc guardonada

Defensora de DH rebrà el Premi Niwano per a la Pau Activistes i dones dirigents...

V PREMI MILA DE PERIODISME PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE A LLEIDA.

Des de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, en...