Entierro-de-Sol-Jarquín

Compartir

Justícia per a María del Sol Cruz Jarquín. Un clam internacional

 

Foto:Pagina3.mx

L’assassinat de la fotògrafa i comunicadora María del Sol Cruz Jarquín (27 anys), filla de la periodista Soledad Jarquín Edgar, ha sumat la indignació d’activistes, periodistes i col·lectius feministes locals i internacionals.

 

L’exigència de Soledad Jarquín, com la de moltes mares mexicanes que travessen per aquesta tragèdia del Feminicidi, és la d’una investigació ràpida, a fons i que permeti saber amb certesa què va passar i que es faci justícia.

 

 San luis de potosi

 

Foto:San Luis Potosí

 

La periodista Soledad Jarquín no ha tingut el temps per viure el dol per l’assassinat de la seva filla Sol, ja que està concentrada a aconseguir la justícia que sap que s’escapa en un sistema que permet la impunitat. Jarquín va afirmar que la seva filla havia estat pressionada per cobrir la campanya del candidat del Partit Revolucionari Institucional (PRI) a l’alcaldia de Juchitán, Ageu Montero López, sota l’amenaça de perdre la feina.

“Vull ajudar que la investigació avanci i després m’asseuré a plorar”, diu Jarquín en una conferència de premsa on va exigir justícia per a la seva filla que, va ser assassinada juntament amb la candidata a regidora de Juchitán (Oaxaca), Pamela Terán i el xofer del vehicle.

El proper 27 de juny al Col·legi de Periodistes de Catalunya, des de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de gènere (XIDPIC.CAT- XIPVG) s’obrirà un espai per trobar-nos amb Soledad Jarquín (a través de les noves tecnologies) i poder sumar-nos amb accions de denúncia internacional per l’assassinat de la seva filla i perquè el de tantes dones assassinades a Mèxic no quedi impune.

Ens acompanyaran en la trobada:  Emilie De Wolf, integrant de Consorci per al Diàleg Parlamentari i Equitat (Oaxaca, Mex) i Leticia Cruz, integrant de la Independent i de la Taula per Mèxic (Barcelona / Mèxic), així com periodistes de la XIDPIC.CAT- XIPVG  i La Independent, l’agencia catalana de Notícies amb Visió de Gènere.

 

*Conviden: XIDPIC.CAT- XIPVG,Ancia de notícies amb visió de gènere La Independent, Taula per Mèxic, Consorci per al Diàleg Parlamentari i Equitat (Oaxaca, Mex) amb la col·laboració del Grup de Treball de Periodisme .

 

 

Cartel27junioJusticiaparaSol en CPC

 

 

Aquesta trobada, tindra lloc, al Colegi de Periodistes de Catalunya, el dia 27 de Juny a les 19h.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar