Dijous 22 febrer 2024

Dijous 22 febrer 2024

Compartir

José Montilla: ‘Volem que les empreses de més de 100 persones treballadores elaborin plans d’igualtat”

José Montilla, candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a les eleccions al Parlament de Catalunya


En relació als temes d’Igualtat quins han estat els èxits del tripartit? Què hi ha aportat el seu partit?


El compromís dels socialistes en relació a la igualtat de gènere ha permès sumar esforços, cosa que no hauria estat possible amb una aliança conservadora del Partit Popular i Convergència i Unió. Així, el 2007, va entrar en vigor la Llei Orgànica per a la igualtat efectiva de dones i homes, impulsada pel GovernZapatero. Un dels seus eixos estratègics era millorar la participació de les dones en el mercat de treball en condicions d’igualtat d’oportunitats.

Precisament, el Govern de la Generalitat de Catalunya, entenent la importància del desplegament complet d’aquesta norma, va posar en marxa, també el 2007, el Programa d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball, que posteriorment va adquirir rang de Direcció General. 

 

Des d’aleshores, hem treballat per impulsar una nova cultura del desenvolupament econòmic que permeti la reorganització del temps i la compatibilitat entre la vida laboral i personal; incentivar la igualtat d’oportunitats a l’àmbit laboral a les empreses; promoure la diversificació professional de les dones; combatre el fenomen del “sostre de vidre”; i, potenciar el diàleg social i la negociació col•lectiva per assolir la igualtat d’oportunitats en el món laboral. Una de les dades més rellevants és que hem donat suport a 620 empreses per elaborar un Pla d’Igualtat o contractar un agent d’igualtat, beneficiant-se més de 264.000 persones treballadores.

 

Quines són les propostes del PSC per a la campanya del 28-N en matèria d’igualtat?

En primer lloc, és de vital importància fomentar una nova organització del temps del treball. Més presència no vol dir necessàriament més eficiència. Promoure la conciliació de la vida laboral i personal de les persones treballadores reverteix en la productivitat de l’empresa, i els plans d’igualtat han esdevingut un instrument cabdal en la consolidació del binomi igualtat-competitivitat. Per això, al nostre programa electoral hem fixat l’objectiu que totes les empreses amb més de 100 persones treballadores elaborin plans d’igualtat a partir d’acords i pactes col·lectius.

 

D’altra banda, també hem d’avançar en l’extensió dels serveis de suport a la conciliació de la vida personal i familiar. No hem d’oblidar que, en els últims anys, hem fet un esforç molt important.  Per exemple, en 7 anys, hem creat un promig de 15 places d’escoles bressol diàries i hem triplicat els recursos destinats als serveis d’acollida matinal. Multiplicarem els serveis d’atenció a la infància per a l’etapa de 4 a 12 mesos, des d’un catàleg ampli de serveis que inclogui llars d’infants, espais de minuts menuts, professionals de cura i atenció a la infància, ludoteques, etc; i incrementarem les places preferentment públiques d’escola bressol (amb l’horitzó que totes les famílies que tinguin voluntat de dur les seves criatures a l’escola bressol ho puguin fer).

 

Què li agradaria que s’hagués consolidat en quatre anys de govern en matèria d’igualtat?

No hi haurà polítiques d’igualtat de gènere sense el PSC. Hem demostrat que som el partit del dret de les dones i que socialisme i feminisme són les dues cares de la mateixa moneda. Ho tenim clar, en un context de crisi econòmica no podem permetre que es faci ni una sola passa enrere en la igualtat entre homes i dones. Les polítiques d’igualtat de gènere no són només una prioritat en època de bonança, ho són també en els moments més difícils per a les empreses i les famílies.

 

Les dones catalanes del segle XXI són la generació millor formada de la història. Si volem consolidar una economia d’alt valor afegit, hem de promoure la incorporació plena al mercat de treball de les persones que estiguin millor formades. És el nostre compromís continuar treballant per la igualtat d’oportunitats, per una Catalunya socialment més justa.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Els hereus del feixisme, nova cara de la República italiana

Per Norma Rangeri. Sinpermiso La senadora Liliana Segre, que va pronunciar el discurs d’obertura de...

25N fins quan?

    Més de dues mil dones es van manifestar pels carrers de Barcelona el...

Canviem la llengua i canviarà el món. Contra la dictadura lingüística secular

OPINIÓ I, és clar, si canvia el món també canviarà la llengua en un procés...