Diumenge 03 març 2024

Diumenge 03 març 2024

Barcelona: Violència en línia contra dones periodistes “calladeta estàs més maca”

  

 

El proper 29 de novembre, a la sala d’actes del Col·legi de Periodistes de Barcelona, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i La Unitat d’Igualtat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) organitzen la Taula Rodona “calladeta estàs més maca. Violència en línia contra dones periodistes.

El motiu del debat posa sobre la taula l’anàlisi de la violència de gènere en l’exercici de la professió periodística, i de com el fenomen de ciberassetjament s’emmarca com una perspectiva global des de diferents contextos, especialment a l’hora de gaudir del ple dret de la lliure expressió en el món digital.

Temes de necessària reflexió donaran inici al debat al voltant de preguntes com: Com és la violència que s’exerceix contra dones periodistes a les xarxes socials?  Quines són les conseqüències? Amb quins instruments comptem per denunciar una situació de ciberassetjament? Quines mesures poden exigir-se als mitjans de comunicació perquè les dones facin la seva feina amb seguretat?

Estaran a la Mesa, la presidenta de la Federació de Periodistes d’Amèrica Llatina i el Carib, Zuliana Laínez; la periodista i professora de la Universitat Oberta de Catalunya, Ana Isabel Bernal; la periodista i escriptora Cristina Fallaràs i la psicòloga i experta en ciberassetjament, Associació heli, Violeta Bru.

Anna Clua, professora de periodisme i membre de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Oberta de Catalunya, serà l’encarregada de moderar el debat. La vicerectora de Globalització i Cooperació de la Universitat Oberta de Catalunya i presidenta de la Unitat d’Igualtat d’aquesta universitat, Pastora Martínez Samper, s’encarregarà d’obrir l’acte i, finalment, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya farà la cloenda de l’acte.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

PROGRAMA: SI

Solidaritat Catalana per la Independència www.solidaritatcatalana.cat   Dones caps de llista per circumscripcions: Cap  ...

Horta de Sant Joan: “L’Ànima dels arbres”, exposició de pintura i fotografia

    Ara a la Horta de Sant Joan i fins el primer de maig ,...

“Les pròtesis mamàries PIP, acabaran amb la meva vida”

L’escàndol de les pròtesis mamàries defectuoses  “Si no em treuen aquests implants aviat em moriré,...