Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

Compartir

INTERSINDICAL VALENCIANA mostra la seua absoluta repulsa davant l’article de Salvador Sostres “Un chico normal”,

Nota de premsa

9 d’abril de 2011

 

INTERSINDICAL VALENCIANA mostra la seua absoluta repulsa davant l’article de Salvador Sostres “Un chico normal”, publicat dijous en El Mundo. L’autor justifica en l’article l’assassinat d’una dona de 19 anys, embarassada, a mans del seu nuvi, perquè ella “li feia la vida impossible”. Un article que és un nou atac contra la dignitat de les dones i apologia de la violència masclista. Amb aquesta última jove, són ja dihuit les dones assassinades enguany.

Aquest article ha estat censurat tant per part de l’Instituto de la Mujer, com per diferents associacions de dones i feministes, per considerar que és una clara apologia del terrorisme masclista. Igualment, la Fiscalia contra la violència de gènere ha anunciat que s’investigarà l’article per a comprovar si hi ha delicte.

Intersindical Valenciana, tot i reconéixer que el director de El Mundo ha obrat amb rapidesa llevant l’article del blog i demanant disculpes, considera que aquest fet no pot repetir-se, per la qual cosa el més coherent seria cessar immediatament l’articulista en qüestió.

La llibertat d’expressió no pot al·legar-se quan s’està justificant un assassinat, fent apologia de la violència contra les dones. No podem oblidar que aquesta és la primera causa de mort violenta de les dones en el nostre estat.

La pròpia redacció de ‘El ‘Mundo’ ha mostrat la seua indignació amb la publicació d’aquest article. Hui li ha lliurat al director del periòdic un escrit de repulsa signat per professionals, demanant el cessament immediat de Sostres.

Intersindical no entén que una persona que ha expressat en un mitjà públic els seus gustos sexuals per menors d’edat, que es declara obertament misògin i racista, que trivialitza sobre els abusos sexuals a menors i fa apologia de la violència contra les dones, puga ser tertulià en una televisió pública, Tele Madrid, i articulista en un periòdic de tiratge nacional, El Mundo. La obligació dels mitjans de comunicació -segons la normativa legal sobre violència de gènere- és donar una imatge de les dones no vexatòria ni discriminatòria d’aquestes i no justificar en cap cas les agressions que pateixen.

Intersindical considera que és necessari i urgent el cessament en ambdós mitjans del Sr. Sostres. Amb independència que la justícia actue immediatament contra personatges d’aquest tipus que, al·legant llibertat d’expressió, atempten contra la dignitat de les dones, contra els drets humans, fent víctimes als delinqüents maltractadors que no poden tenir cabuda en la nostra societat.

Macu Gimeno,

portaveu i coordinadora de l’Ârea de la Dona

INTERSINDICAL VALENCIANA

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Terres de l’Ebre: Atzavara-arrels i S.O.S RACISME treballen plegades per l’antiracisme i els DDHH

L’Associació Atzavara-arrels i S.O.S RACISME-Catalunya treballen en l’àmbit de l’antiracisme, la immigració, la defensa dels...

Tona Gusi parla sobre periodisme amb Visió de Gènere

  {youtube width=”300″ height=”240″}ITkfruGQtb8{/youtube}   Tona Gusi, periodista catalana amb visió de gènere, sotsdirectora i...

Tallers de Formació a COM Ràdio

Periodisme plural- Una informació que inclogui a totes i tots Els dies 6 i 20...