Dilluns 20 març 2023

Dilluns 20 març 2023

Internacional: reclamen més protecció per als i les periodistes a tot el món

La FIP inicia la seva campanya per acabar amb la impunitat amb una presentació i exigeix ??a l’Assemblea General de les Nacions Unides accions concretes.

La Federació Internacional de Periodistes (FIP) ha iniciat la seva campanya per la major protecció i seguretat de periodistes al món amb la seva presència davant l’Assemblea General de les Nacions Unides. Una delegació de la FIP encapçalada pel seu president Jim Boumelha rebuda el passat dissabte 8 se setembre pel president d’aquesta Assemblea, Nassir Abdulaziz Al-Nasser.

“L’assassinat de periodistes continua augmentant arreu del món tot i l’existència d’instruments internacionals, lleis de drets humans internacionals, lleis de drets humanes universals, declaracions i resolucions què són, senzillament, ignorades per molts governs,” ha dit Boumelha.

“El nostre missatge a l’Assemblea General és perquè s’utilitzin tots aquests mecanismes que té en el seu poder per forçar als Estats de membre exercir la seva responsabilitat i imposar les lleis internacionals per protecció dels periodistes i posar fre a impunitat.”

Va afegir Boumelha que “Necessitem acció renovada de l’ONU” i “també desenvolupar eines noves” ja que les mesures de protecció actuals són insuficients.

El president de la FIP estava acompanyat per Omar Faruk, president de la Federació de Periodistes Africans, Celso Schroder, president del Federació de Periodistes d’Amèrica Llatina i el Carib (Fepalc), i Nestor Burgos Jr, de la Unió Nacional de Periodistes de Filipines ; Mohamed Makram, secretari general de la Federació de Periodistes Àrabs, Gianfranco Fattorini representant la Geneva-Campanya de Emblema de Premsa, i Ali Cub Samikh Al-Marri, membre del Comitè Nacional de Drets Humans de Qatar.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar