girlchild day-card 2

Internacional: L’ONU es compromet amb les nenes per desenvolupar el seu potencial

Guterres: “Quan empoderem les nenes, tots sortim beneficiats”

Tancar la bretxa digital de gènere produeix enormes dividends per a tothom”

 Foto: ONU https://www.un.org/es/observances/girl-child-day

La força, la salut i l’apoderament de les nenes del món és un assumpte per a tots els dies de l’any. El Dia Internacional de la Nena és una oportunitat per tornar a comprometre’ns amb aquest imperatiu mundial.

Les nenes d’avui formen part d’una generació digital. És la nostra responsabilitat sumar-nos a tota la seva diversitat, estendre el seu poder i les seves solucions com a agents del canvi digital, i eliminar els obstacles que afronten en l’espai digital.

L’ONU es compromet a col·laborar amb les nenes d’aquesta generació perquè puguin desenvolupar el seu potencial.

El camí cap a la igualtat digital de les nenes no és fàcil. La bretxa en l’ús d’Internet, que és enorme i abasta geografies i generacions, va créixer de l’11 per cent el 2013 al 17 per cent sis anys després.

En més de dos terços dels països, les nenes representen només el 15 per cent dels graduats en les matèries del grup CTEM-ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques.

Les nenes tenen la mateixa capacitat i un immens potencial en aquestes disciplines, i quan les empoderem, tots en sortim beneficiats.

Això ho vaig veure molt abans d’iniciar la meva carrera política, quan era professor a Lisboa i vaig ser testimoni de com l’educació podia elevar les persones i comunitats. Aquesta experiència ha guiat des de llavors la meva visió d’una educació basada en la igualtat de gènere.

En la majoria dels països, només 15 per cent dels graduats en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques són nenes.

Les inversions per tancar la bretxa digital de gènere produeixen enormes dividends per a tothom. Les Nacions Unides s’han compromès a col·laborar amb les nenes perquè els qui integren aquesta generació, siguin qui siguin i siguin quines siguin les seves circumstàncies, puguin desenvolupar el seu potencial.

La coalició per a l’acció sobre tecnologia i innovació de la campanya Generació Igualtat és la nostra nova plataforma, en la qual els governs, la societat civil, el sector privat i els joves líders conflueixen al voltant d’iniciatives i inversions col·lectives per donar suport a l’accés digital, les aptituds i la creativitat de les nenes.

Entre tots, garantim que les nenes juguin plenament el seu paper en la generació digital per dissenyar i fer realitat el nostre futur comú.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar