Divendres 12 abril 2024

Divendres 12 abril 2024

Compartir

Internacional: IWMF nomena nova directora executiva

Elisa Lees fomentarà lideratges de les periodistes 

La Fundació Internacional de Dones dels Mitjans (IWMF, per les sigles en anglès) que es dedica a impulsar el paper de les dones en els mitjans de comunicació, va nomenar Elisa Lees Muñoz com la seva nova directora executiva. 

Lees Muñoz va ser escollida per comptar amb 20 anys d’experiència com a defensora dels Drets Humans de les dones, i per la seva tasca com col·laboradora en diferents organitzacions dedicades a promoure els lideratges femenins en els mitjans informatius. 

En un comunicat, Lees – que assumirà el càrrec el pròxim 2 d’abril – va dir que estava compromesa amb les fites de l’organització, per promoure i donar suport al treball de les periodistes a tot el món. 

Fundada el 1990, la IWMF treballa en l’enfortiment del rol de les dones dins dels mitjans de comunicació en almenys 130 països, a més de  promoure i defensar la llibertat de premsa. 

Amb seu a Washington, l’organització ha brindat assessoria a escoles i organitzacions de tot el món per dotar les dones de les eines i oportunitats necessàries, per esdevenir lidereses en els mitjans informatius. 

Cada any la IWMF atorga el premi “Coratge en el Periodisme”, per tal de reconèixer la valentia de les dones que es desenvolupen com a periodistes en països on la professió és un perill constant. 

El 2011 el reconeixement va ser atorgat a Adela Navarro Bello, directora general del setmanari Zeta, de Tijuana, Baixa Califòrnia, per la cobertura de l’onada de violència en aquest estat provocada pels càrtels de la droga. 

La Fundació publica anualment un informe sobre la situació de les dones en els mitjans a nivell mundial, en el qual reflecteix el nivell de presència i lideratge de les periodistes

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Carme_Porta-1

No som moneda de canvi!

OPINIÓ Fa un parell de dies vaig llegir una anàlisi d’unes enquestes sobre el possible...

TERESA carreras

Entre els britànics encara molesta que les dones exhibeixin responsabilitat i poder

OPINIÓ La portada sexista del Daily Mail jugant amb quina de les dues lideresses polítiques...

ENTREPOBLES I PRODUCCIONES DOBLE BANDA: Projecció del documental “PLUJA DEL NORD”

    divendres 9 de març a les 19:30 a la Sala de la Biblioteca de...