Saturday 18 May 2024

Saturday 18 May 2024

Compartir

Internacional: IWMF nomena nova directora executiva

Elisa Lees fomentarà lideratges de les periodistes 

La Fundació Internacional de Dones dels Mitjans (IWMF, per les sigles en anglès) que es dedica a impulsar el paper de les dones en els mitjans de comunicació, va nomenar Elisa Lees Muñoz com la seva nova directora executiva. 

Lees Muñoz va ser escollida per comptar amb 20 anys d’experiència com a defensora dels Drets Humans de les dones, i per la seva tasca com col·laboradora en diferents organitzacions dedicades a promoure els lideratges femenins en els mitjans informatius. 

En un comunicat, Lees – que assumirà el càrrec el pròxim 2 d’abril – va dir que estava compromesa amb les fites de l’organització, per promoure i donar suport al treball de les periodistes a tot el món. 

Fundada el 1990, la IWMF treballa en l’enfortiment del rol de les dones dins dels mitjans de comunicació en almenys 130 països, a més de  promoure i defensar la llibertat de premsa. 

Amb seu a Washington, l’organització ha brindat assessoria a escoles i organitzacions de tot el món per dotar les dones de les eines i oportunitats necessàries, per esdevenir lidereses en els mitjans informatius. 

Cada any la IWMF atorga el premi “Coratge en el Periodisme”, per tal de reconèixer la valentia de les dones que es desenvolupen com a periodistes en països on la professió és un perill constant. 

El 2011 el reconeixement va ser atorgat a Adela Navarro Bello, directora general del setmanari Zeta, de Tijuana, Baixa Califòrnia, per la cobertura de l’onada de violència en aquest estat provocada pels càrtels de la droga. 

La Fundació publica anualment un informe sobre la situació de les dones en els mitjans a nivell mundial, en el qual reflecteix el nivell de presència i lideratge de les periodistes

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

HA MORT CONSOL CASALS GENOVER (1949-2012)

La matinada del diumenge 9 de desembre Consol Casals va morir després de lluitar contra...

#Tanquem la Bretxa

La Fundació Surt ha iniciat una campanya de sensibilització i recollida de signatures per...

Ablación

Internacional: 6 de febrer. ONU: Tolerància zero a la Mutilació Genital Femenina / La Independent / Notícies Gènere

La pràctica de la Mutilació Genital Femenina MGF es concentra principalment en 29 països d...