Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Internacional: Carolyn Ruth Bertozzi, la vuitena dona a la història a guanyar el Nobel de Química

Per Redacció SemMéxic.

La científica Carolyn Ruth Bertozzi originària de Boston, Massachusetts, ha rebut en total 28 premis i mencions honorífiques al llarg de la carrera.

La cientifica Carolyn Ruth Bertozzi, i els científics Morten Meldal i K.Barry Sharpless van guanyar el Premi Nobel de Química pel desenvolupament de la química del clic, que ha permès millorar orientació dels productes farmacèutics contra el càncer.

Carolyn R. Bertozzi, de 55 anys i que treballa a la Universitat de Stanford, és la vuitena investigadora que ha obtingut aquest reconeixement en els 122 anys d’existència dels guardons.

“Va portar la química del clic a un nou nivell”, va dir el panell del Nobel, en trobar una manera de fer que el procés funcioni dins dels organismes vius sense alterar-los.

L’objectiu és “fer química dins dels pacients humans per assegurar-se que els medicaments vagin al lloc correcte i es mantinguin allunyats del lloc equivocat”, va dir Bertozzi en conferència de premsa.

El premi va ser un xoc, va dir. “Encara no estic del tot segura que sigui real, però cada minut s’està tornant més real”.

Trajectòria de Carolyn Bertozzi

Va néixer a Boston, Massachusetts, Estats Units, 10 d’octubre del 1966.  Va rebre el títol honorífic en química de la Universitat de Harvard. Mentre estudiava la llicenciatura, va participar en bandes musicals, incloent-hi una amb el guitarrista de Rage Against the Machine, Tom Morello.

El 1933 Bertozzi va acabar el seu doctorat en Químic. El 2022 va rebre el premi d’Ensenyament Senyal de Berkeley. El 2007 va rebre el Premi Ernst Schering. El 2017 va rebre el Premi Arthur C. Soporta.

Ha rebut en total 28 premis i mencions honorífiques al llarg de la carrera.

Dones que han guanyat el Nobel de Química

Marie Curie (1911)Irène Joliot-Curie (1935)  Dorothy Crowfoot Hodgkin (1964) Ada Yonath (2009)  Frances Arnold (2018)  Jennifer Doudna (2020)  Emmanuelle Fuster (2020)  Carolyn Ruth Bertozzi

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Els mitjans no reflecteixen la situació de les dones en la guerra

Jeannette Mauricio i Fabiola Calvo (F. Amada Santos) Barcelona, abril (SEMLac).- Els mitjans de comunicació...

Les infeccions de COVID-19 augmenten un 52% en un mes

Altament probable que l'augment sigui molt més gran, va afirmar el portaveu de l'OMS en...

Els misògins: tan a prop i tan imperceptibles

Foto: Ciencia unam. mex     “Aquest home necessita les dones per poder odiar, per...