viernes 01 marzo 2024

viernes 01 marzo 2024

Compartir

Internacional: Carolyn Ruth Bertozzi, la vuitena dona a la història a guanyar el Nobel de Química

No hay traducción disponible

La científica Carolyn Ruth Bertozzi originària de Boston, Massachusetts, ha rebut en total 28 premis i mencions honorífiques al llarg de la carrera.

Carolyn_Ruth_Bertozzi.jpg

La cientifica Carolyn Ruth Bertozzi, i els científics Morten Meldal i K.Barry Sharpless van guanyar el Premi Nobel de Química pel desenvolupament de la química del clic, que ha permès millorar orientació dels productes farmacèutics contra el càncer.

Carolyn R. Bertozzi, de 55 anys i que treballa a la Universitat de Stanford, és la vuitena investigadora que ha obtingut aquest reconeixement en els 122 anys d’existència dels guardons.

“Va portar la química del clic a un nou nivell”, va dir el panell del Nobel, en trobar una manera de fer que el procés funcioni dins dels organismes vius sense alterar-los.

L’objectiu és “fer química dins dels pacients humans per assegurar-se que els medicaments vagin al lloc correcte i es mantinguin allunyats del lloc equivocat”, va dir Bertozzi en conferència de premsa.

El premi va ser un xoc, va dir. “Encara no estic del tot segura que sigui real, però cada minut s’està tornant més real”.

Trajectòria de Carolyn Bertozzi

Va néixer a Boston, Massachusetts, Estats Units, 10 d’octubre del 1966.  Va rebre el títol honorífic en química de la Universitat de Harvard. Mentre estudiava la llicenciatura, va participar en bandes musicals, incloent-hi una amb el guitarrista de Rage Against the Machine, Tom Morello.

El 1933 Bertozzi va acabar el seu doctorat en Químic. El 2022 va rebre el premi d’Ensenyament Senyal de Berkeley. El 2007 va rebre el Premi Ernst Schering. El 2017 va rebre el Premi Arthur C. Soporta.

Ha rebut en total 28 premis i mencions honorífiques al llarg de la carrera.

Dones que han guanyat el Nobel de Química

Marie Curie (1911)Irène Joliot-Curie (1935)  Dorothy Crowfoot Hodgkin (1964) Ada Yonath (2009)  Frances Arnold (2018)  Jennifer Doudna (2020)  Emmanuelle Fuster (2020)  Carolyn Ruth Bertozzi

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Periodista y escritora

Primeros «damos»

     OPINIÓN Hace diez días se reunió en Biarritz (Francia) el G7 (que en...

Montse Gatell (ICD) vol que es respecti el treball de Catalunya en la lluita contra la violència masclista

La presidenta de l’ICD demana que es respectin les estructures de treball en xarxa i...

Acción Pública: Mujeres contra el Racismo

Red de Migración, Género y Desarrollo: “Acciones para la ciudadanía global y la movilidad humana...