India

Compartir

India: Un mur per la llibertat de les dones / La Independent / Notícies Gènere

Quatre milions de dones han format un mur humà per demanar igualtat de gènere a l’estat de Kerala a l’Índia. Han arribat a cobrir 620 quilòmetres de territori.

 

 

 Foto:Trendsmap

   

Aquesta acció reivindicativa ha tingut lloc després que es prohibís l’entrada a dues dones de quaranta anys al temple de Sabarimala. Va ser considerat com un acte impur, ja que aquestes dones estaven en edat de menstruar. L’edat de prohibició era de 10 a 50 anys. Aquesta cadena creua les carreteres de nord a sud de l’estat, per accedir al temple Ayappa, “el déu cèlibe” i ha estat batejada com “Mur de Dones”.

El Tribunal Suprem ja havia aixecat aquesta prohibició el setembre passat, tot i això 200 pelegrins van tancar l’entrada al temple a aquestes dones. “L’entrada de dones a Sabarimala és una victòria històrica per a nosaltres”, sosté l’activista Trupti Desai. El lloc un dels més sagrats de l’Hinduisme, és el centre d’aquesta disputa per part dels sectors més conservadors, que es neguen a acatar la sentència protestant pel que consideren un desafiament.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar