Diumenge 23 juny 2024

Diumenge 23 juny 2024

Índia: només 17 per cent de dones va tenir assistència durant el part

Dones pobres i analfabetes, amb menys cures maternes 

A l’Índia, les dones que són pobres, tenen menys nivell educatiu i pateixen desnutrició, s’enfronten més obstacles per accedir a serveis de salut materna de qualitat, ha informat l’Institut Alan Guttmacher. 

En el seu estudi “Múltiples privacions i cura materna a l’Índia”, l’Institut Guttmacher-organització civil que promou a nivell mundial la salut reproductiva-va analitzar la correlació entre els nivells de pobresa, educació i salut de 124.385 dones del país asiàtic, per determinar què influeix en el seu accés a serveis de cura materna. 

Es va evidenciar que un baix nivell educatiu està més fortament associat amb no rebre serveis apropiats de cures maternes. 

En la investigació, basada en dades de 2005 i 2006 de l’Enquesta Nacional de Salut Familiar de l’Índia, es destaca que només un 33 per cent de les dones amb menys de cinc anys d’escolaritat va rebre serveis mèdics durant el seu embaràs. 

Segons els resultats de l’estudi, a major pobresa i menor nivell educatiu i de condicions de salut, les dones a l’Índia no reben serveis de salut durant i després del seu embaràs. El nombre de dones enquestades que va dir presentar deficiències en els tres rubres va ascendir a 8.706. 

Només 25 per cent de les dones amb mancances econòmiques, educatives i de salut rep el nombre recomanat de visites prenatals, i únicament 17 per cent va tenir assistència mèdica durant el naixement. 

Baixa cobertura en salut materna 

L’autor de l’informe, Sanjay K. Mohanty,  va alertar que a nivell mundial, tot i els esforços dels governs nacionals i locals, així com d’organitzacions civils i instàncies multilaterals, els serveis de salut materna als països en desenvolupament -com el cas de l’Índia- estan lluny d’aconseguir la cobertura nacional. 

Si bé al país asiàtic la cura matern ha augmentat en les últimes dues dècades, “el progrés ha estat lent i desigual”, va advertir Mohanty. 

Per exemple la proporció de dones a l’Índia que reben almenys tres visites prenatals va incrementar del 44 al 51 per cent, mentre que les que comptaven únicament amb educació bàsica a penes pujaven al 18 per cent. 

Les visites prenatals tenen múltiples beneficis: la detecció primerenca de complicacions en l’embaràs, i possibles malformacions en el fetus, amplien l’oportunitat de promoure cures de salut i utilització d’anticonceptius, de manera que implementar un adequat sistema de salut que abasti a tota la població pot disminuir la taxa de mort maternoinfantil, va concloure l’Institut Guttmacher.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

LLeida: Les ONGD esperen amb urgèncias les explicacions de Ros: “Per què incompleix el compromís de l’1% que va signar fa uns mesos?”

La publicació del comunicat “Àngel Ros incompleix els compromisos signats amb les ONGD en polítiques...

Macu Gimeno

Primer de maig. Sense optimisme tampoc en l’ocupació femenina

OPINIÓ Els últims dies, el govern està difonent un missatge optimista, en el sentit que...

Presentació de la Plataforma d’Entitats LGTB de Catalunya

Coincidint amb el 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia Moment de...