Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

Compartir

Han mort una altra dona i una nena ho ha hagut de comunicar

Aquest matí, hem tornat a escoltar que una altra dona ha mort a Catalunya, i que ha hagut de ser la seva filla petita  de només cinc anys qui ha comunicat a l’escola la mort de la seva mare.

Davant aquesta notícia ens han vingut novament al cap tantes i tantes històries que a Tamaia, Viure sense Violència, escoltem cada dia a  través de les veus de les dones que participen al programa d’atenció a dones maltractades de l’entitat, sobre la seva por, la desconfiança, les expectatives de que ell canvií, i finalment puguin ser una família normal……..

Fa 18 anys que escoltem les dones, les acompanyem en el procés de separació, orientem sobre els riscos de la reconciliació, estem amb elles quan han de permetre per sentència que  els fills i filles vagin amb els pares agressors.

Cada vegada que escoltem la noticia de la mort d’una dona, sabem que totes i tots hem fallat, i que no val a dir si hi havia denúncia o no, si era ella qui havia trencat l’ordre d’allunyament, per donar un altra oportunitat  o va ser la por i l’amenaça el que la va fer cedir.

Sabem que per molt que treballem enfortint i apoderant les dones, si els homes com a col.lectiu i la societat en general no fem una revisió profunda sobre aquesta violència, sobre els pilars que la sustenten i la divulguen, de poc servirà el treball que fem, nosaltres i tantes entitats, serveis i professionals compromesos amb eradica les violències contra les dones i les nenes.

És imprescindible un rebuig total contra aquesta violència, es imprescindible que quan això passa sortim al carrer i manifestem públicament el nostre rebuig, i és imprescindible que les institucions, i la societat civil  es comprometin a fer-ho.

Tamaia. Viure sense violència

Per contactar :
Rakel Escurriol i Beatriu Masià, telefon de contacte 93-4120883/ 93 3010562

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

15M. La indignación sale a las calles

De casi cinco millones de parados en España, en muchos lugares el 50 por ciento...

“Vivim en un pais on lluitar o, simplement sobreviure, ja és un miracle”

Bertha Cáceres Flores, coordinadora General del Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures (COPINH). Fou...

Nota de Premsa 06.11.10: Acte Cloenda dels Tallers de Comunicació, Gènere i Dones Migrades

La Independent forma cent periodistes i migrades en gènere, migració i comunicació   41 periodistes...