charla Sonia Herrera

Compartir

Girona: Xerrada: Dona i violència en el recorregut migratori / La Independent / Notícies Gènere

Imatge de la invitació a la xerrada.

Les persones migrants es troben en una situació de vulnerabilitat molt superior a la de qualsevulla altra, però en el cas de les dones, és encara molt més gran. La violència sexual que pateixen les dones durant el procés migratori és el tema del qual parlarà* la periodista especialista en estudis feministes, Sonia Herrera, a Girona, el pròxim 25 de juny.

En el darrer quadern publicat per Cristianisme i Justícia, Sonia Herrera fa una anàlisi dels processos migratoris des de la perspectiva de gènere, abordant la realitat de les dones migrants i la violència que pateixen.

“Per la seva condició de dona”, afirma Herrera, “les migrants assumeixen més riscos, sobretot el de ser víctimes d’agressions sexuals o ser explotades sexualment”. Els atacs i abusos que pateixen es dirigeixen habitualment contra la seva sexualitat, agredint la seva integritat física, psíquica i emocional, i causant importants seqüeles sobre la seva salut sexual i reproductiva. La situació és especialment precària quan aquestes dones són traficades per xarxes de tracta i es converteixen en subjectes de violència sexual i maltractament per part dels mateixos homes que les transporten.

És una realitat comú a tot el món, per bé que hi ha alguns punts on la violència és especialment greu, com la frontera entre els Estats Units i Mèxic, la de Somàlia amb Kenya o la d’Haití amb República Dominicana. En aquests casos les dones arriben a assumir com un destí ineludible el fet que patiran agressions sexuals o seran violades en la seva migració, caient en un estat de “desesperança apresa”, que les porta fins i tot a injectar-se potents anticonceptius abans d’iniciar el viatge.

 

*La xerrada es realitzarà a la Sala Miquel Martí i Pol de la Fundació Valvi, a les 19.00 hores.

Més informació:
Sonia Herrera

Xerrada facebook

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

0 lectures d’aquesta notícia

També et pot interessar