Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Fòrum Fem Talent: 10 anys visibilitzant el talent femení

 

 

Aquest proper 9 de març tindrà lloc al Parc Tecnològic Nord de Barcelona Activa* la propera edició del fòrum femtalent amb una jornada molt especial on es celebrarà el seu 10è aniversari tot treballant per a visiblitzar el talent femení i promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Sota el títol “World Wide Women: inspiring global women talent” (Inspirant el talent femení global), la temàtica central del Fòrum estarà centrada en potenciar la idea que, segons Carme Adán, la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya – entitat impulsora del fòrum junt amb Barcelona Activa – “ el talent de les dones no té fronteres” amb l’objectiu de “mostrar dones referents a l’àmbit internacional i/o que estiguin dirigint projectes d’impacte internacional en el món de la ciència, la tecnologia, l’emprenedoria o la innovació”.

Així, entre les ponents d’aquesta edició hi haurà dones líders referents a nivell internacional, com ara Ebba Lund, presidenta de la International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP), Gabriela Ferreira, Diretora Tècnica, Associacao Nacional De Entidades Promotoras De Empreendimentos Inovadores – Anprotec, de Brasil o Hauwa Yabani, de la Abuja Technology Village Free Zone de Nigeria, a més de representants de talent local en el món tecnològic però amb projecció internacional, com ara Alicia Casals, Cap del Grup de Robòtica de la UPC o Agnes Rosell, CEO de 3Du Engineering Solutions.

La ponent central serà la Cheryl D. Miller Van Dyck, Fundadora i directora del Digital Leadership Institute i membre del Board of Directors Digital Skills and Jobs Coalition de la Comissió Europea, que treballa fonamentalment en la promoció de l’aprenentatge de les TICs per a nenes i dones. Cheryl Miller, que és membre també de l’aliança europea pel gènere i la informació GAMAG Europe, creu que “hem de treballar en xarxa d’empreses, institucions i organitzacions de dones per a assolir una veritable presència i lideratge de les dones al món tecnològic, on la nostra presència és minoritària tant als nivells de decisió com a la base”.

 

 

 

guanyadores femtalent 2017

LLiurament de premis de la darrera edició

 

 

Precisament la plataforma femtalent compta amb el suport de 24 associacions de dones directives, professionals i emprenedores del territori català, que formen part del seu Consell d’Associacions, un dels seus òrgans promotors. El Consell d’Associacions és el responsable de les nominacions als Guardons femtalent que s’atorguen en reconeixement a aquelles persones i organitzacions que defensen els valors Fem Talent i es lliuren en el marc de cada fòrum anual. Enguany, a banda dels tradicionals guardons Al Talent Emergent, A la Trajectòria professional, a l’empresa amb valors Femtalent, al mitjà de comunicació i a la Innovació, s’atorgarà un guardó Especial en els 10 anys del femtalent. Les candidates a aquest darrer premi són membres de la Comunitat femtalent durant aquests 10 anys i l’import del premi anirà destinat a un projecte concret en favor de la igualtat d’oportunitats i la promoció del talent femení.

Altres novetats del fòrum d’aquest any serà el llançament d’una app que permetrà fer networking entre les participants i la participació de ‘joves reporteres’, estudiants de diferents cursos de l’ ESO que faran de ‘reporteres’ al femtalent fòrum i després explicaran la seva experiència a les seves escoles.

L’entrada és gratuïta previ registre aquí

*  (C/Marie Curie, 8, Barcelona)

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

TAULA RODONA La influència de Rosalía de Castro a Catalunya /La Independent / Notícies gènere

  En el marc dels homenatges en el 150è aniversari de la publicació de Cantares...

Jutjat matrimoni a l’Aragó per practicar ablació a la seva filla

Es tracta d’ un matrimoni de Gàmbia acusat d’haver-la practicat o donat el consentiment per realitzar-la,...

La situació de les dones a 5 anys de les revoltes àrabs

Randa Achmavi, primera per la dreta La situació de les dones avui, en moltes parts...