MMP

Figueres: Cinc carrers feminitzen el nomenclator de la ciutat. Montserrat Minobis rep aquest reconèixement

La Comissió del Nomenclàtor de Figueres ha acordat dedicar cinc carrers o places de la ciutat a cinc dones “que han estat referents de la ciutat, en reconeixement a la seva tasca professional, social i cívica”. 

Figueres té, a partir d’ara, la Plaça de Montserrat Minobis Puntonet (1942-2019), periodista i escriptora, a l’espai situat a la confluència entre el carrer d’Elx i l’avinguda Perpinyà. 

També uns altres quatre en reconeixement a quatre dones més: Plaça de Maria Perxés Santomà (1927-2015), bibliotecària; Jardins Pilar Heras Trias (1954-2019), pedagoga i educadora; Placeta de Maria del Remei (Mei) Rahola de Falgàs (1897-1959), fotògrafa; i Placeta d’Àngels Santos Torroella (1911-2013), pintora i artista gràfica.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i regidora de Feminismes i Drets Civils, va explicar que l’objectiu “és posar en valor els referents femenins de la ciutat, que fins ara no han estat reconeguts. Volem fer un reconeixement al valor que ha portat la dona en aquesta societat, i a la ciutat, que són moltes, i que destaquen en diferents camps”.

Montserrat Minobis, va ser la primera dona periodista Presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya, també fou la primera Directora de Catalunya Ràdio, la ràdio pública de Catalunya. 

Va ser co-fundadora de moltes organitzacions que treballen el periodisme i la comunicació des del feminisme: l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), la Xarxa Europea de Dones Periodistes (Xarxa EDP), i la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) incardinada a la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género (RIPVG).

Minobis fou també la Presidenta d’aquesta agencia de notícies amb visió de gènere, La Independent, lligada a la XIDPIC.CAT. Agraiment doncs, de la nostra part, a la Ciutat de Figueres pel seu reconeixement.

MMP 2

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar