Dijous 08 juny 2023

Dijous 08 juny 2023

Estat Espanyol. Madrid: El Torn d’Ofici, tema central a la II trobada de Col·legis d’Advocats /La Independent /Notícies Génere

Dilluns passat a Madrid, es va dur a terme, la II Trobada de responsables de Torns d’Ofici de violència de Gènere dels 83 col·legis d’advocacia d’Espanya.

La trobada que va tenir lloc a la sala d’actes del Consell de l’Advocacia Espanyola de Madrid, va comptar amb la presència de Filomena Peláez, presidenta de la Subcomissió de violència sobre la dona del Consell General de l’Advocacia, que va presidir l’acte.

 

 

Foto @Abogacía española

A la jornada, es van abordar temes fonamentals com: les millores del servei de Torn d’Ofici de Violència de Gènere; es van esmentar els problemes propis i solucions que enfronten els advocats i advocades adscrits al servei d’assistència jurídica gratuïta; i es va presentar un informe del 2016, que ressenya un total de 85.241, trucades rebudes al telèfon 016.

Destaca l’informe, que només hi va haver dues reclamacions per part d’una víctima que es va comunicar al telèfon 016, sobre l’actuació del lletrat de violència de gènere que hi havia de torn, de manera que es conclou que lletrats i lletrades han d’actuar amb el màxim respecte a les víctimes i acollir rigorosament a la norma i es van comprometre a oferir una formació actualitzada i de qualitat per prestar un millor servei professional a les dones víctimes de violència de gènere.

En la trobada es va informar sobre el programa de formació per als cursos d’accés al Torn d’Ofici, eina que està a disposició de qui vulgui accedir-hi. També es va convidar a les persones assistents a les V Jornades Nacionals de Violència de Gènere, el 23 i 24 de novembre a Vigo.

En aquest sentit van esmentar l’increment dels delictes de violència de gènere en joves i adolescents i la importància que tenen les noves tecnologies i l’ús de les xarxes socials.

Finalment es va presentar la Guia de Bones Pràctiques de l’advocat  i l’advocada de la Dona Víctima de Violència de Gènere

 

Guía de Buenas Prácticas del Abogado/a de la Mujer Víctima de Violencia de Género

Més informació: abogacia.es

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mercat Solidari de Roba i Complements Fashion for Feminism

Parlem les dones

La maleta de la Marta. Un interessant documental sobre violència de gènere “