Dissabte 18 maig 2024

Dissabte 18 maig 2024

Compartir

Estat espanyol: LLIBRE: Tras la pista. Narrativa criminal escrita por mujeres / La Independent / Notícies gènere

Elena Losada i Katarzyna Paszkiewicz, investigadores del Centre Dona i Literatura, han editat el volum Tras la pista. Narrativa criminal escrita por mujeres, publicat en la col·lecció Mujeres y culturas (Icaria, 2015). Aquest volum és una aproximació a un aspecte poc visible de l’actual auge de la novel·la negra-criminal: la presència abundant i decisiva de l’autoria femenina.

Des d’una perspectiva filosòfica sobre la violència de la dona fins a l’anàlisi de les representacions en cinema i televisió de la narrativa criminal, els textos inclosos en aquest llibre desenvolupen un ampli ventall d’aspectes: la recepció de Patricia Highsmith a Espanya i la seva influència; la interacció entre identitat cultural i narrativa criminal a través de visions panoràmiques sobre les escriptores en català, basc i gallec; les noves figures investigadores, dotades de vincles familiars i socials impensables en els antiherois de la novel·la negra canònica; la subversió, paròdia o assumpció dels estereotips del gènere literari; la representació de la violència contra les dones i les nenes, i l’especificitat de la novel·la criminal lesbiana. A més de les editores, col·laboren en el volum María Xosé Agra Romero, Cristina Alsina, Francesco Ardolino, Shelley Godsland i María Xesús Lama, entre d’altres.

Més informació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

logo RIPVG

Buenos Aires: La RIPVG a Argentina puja al tren de la Llibertat / La Independent / Notícies Gènere .

La Red Internacional de Periodistas con Visión de Género RIPVG reclama en suport de...

Punt final: l’avortament “Serà Llei”: Lorena Villavicencio

La despenalització de l 8217 avortament serà llei És l 8217 última fita per...

La revolta dels i les indignades. Notes des de la Plaça Tahrir de Barcelona.

Ja no hi ha dubtes El vent que ha electritzat el món àrab en els...