Diumenge 03 desembre 2023

Diumenge 03 desembre 2023

Compartir

Estat Espanyol – Italia: Campanya Lola absolució! Totes som Lola! / La Independent / Notícies gènere

Lola Gutiérrez, Delegada Sindical de la Confederació General del Treball (CGT) a la Diputació de Barcelona i activista en pro dels drets de les persones migrants, serà jutjada a Grècia el 18 de desembre (després que el judici previst inicialment el 23 de novembre fos postposat). Està encausada en dos delictes penals que podrien suposar una condemna de fins a 10 anys de presó, per intentar ajudar a un noi migrant, que portava més d’un any aturat al país hel·lènic, a sortir del país el novembre del 2016.

 

S’ha iniciat la campanya per l’absolució de l’ activista i per la fi de la criminalització de la solidaritat. L’ organització demana penjar “les vostres fotografies a les xarxes amb les següents etiquetes: #LolaAbsolució #LolaAbsolución #FreeLola amb el missatge: Per l’absolució de la Lola i contra la criminalització de la solidaritat!”.

“Per a nosaltres, la Lola no ha comès cap delicte, perquè en cap cas creiem que s’hagi de considerar un delicte la solidaritat amb les persones migrants, i és per això que reclamem la seva lliure absolució i la fi de la criminalització de la solidaritat”.

Per això, de cara al judici, que tindrà lloc el 18 de desembre, enceten aquesta campanya de suport a la Lola recollint –abans d’aquesta data- el màxim nombre d’adhesions.

 

Més informació:
CGTDiba
Twitter

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

(RE)IMAGINA’T Fem un spot no sexista! (4a edició)

  Aquest premi, organitzat per l’Observatori de les Dones vol impulsar el procés participatiu-creatiu amb...

Feminisme i pandèmia (II). Conferència Inaugural

   Beatriz Gimeno Reinoso, Directora de l’Instituto de la Mujer y para la Igualdad de...

Tercera Trobada de Dones d’Espanya i Àsia

A Casa Àsia s’ha realitzat la III Trobada de Dones Espanyoles i Asiàtiques, els dies...