Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Estat espanyol: #Cuéntalo: Aquells companys de treball. El primer, en Carlos / La Independent / Notícies gènere

La Independent contínua donant suport a la campanya #Cuéntalo, iniciat per la periodista Cristina Fallarás, per denunciar els abusos i violències de caràcter sexual que pateixen les dones al llarg de la seva vida. En aquesta ocasió ho explica la nostra col·laboradora i sindicalista Macu Gimeno.

“Tenia 23 anys. Era un divendres a la nit i algunes persones del meu despatx estàvem sopant en el xalet d’una d’elles. Portava poc temps treballant allí, així que aquella reunió em va semblar una bona idea per a conèixer-nos més.

 

Menjarem, beguérem i escoltàrem i escoltem anècdotes amb la música de fons. Tot molt normal, llevat que cada vegada tenia més a prop a Carlos, un insofrible ligón que no podia llevar-me de damunt.

En un moment en què vaig ser al lavabo em va seguir i va intentar abraçar-me. Li vaig donar un parell de bufetades i vaig aconseguir llevar-me’l de damunt. En tornar al saló vaig comprovar que no estava i vaig sentir alleujament. Em feia vergonya la situació i que la resta de gent s’adonara del que passava. Com si jo tinguera la culpa. El de sempre. Me n’hauria anat d’allí, però no conduïa ni portava cotxe: havia d’esperar que s’anara el company amb el qual havia arribat. Així que em vaig relaxar i vaig seguir conversant i intentant passar-ho bé.

Va tornar, estava més borratxo encara. Trontollant-se se’m va venir damunt. Se’m va tirar literalment. Jo en la butaca i ell damunt de mi. Els riures d’unes i uns altres em van donar arcades. Ningú semblava comprendre el que m’estava passant. Mentre intentava llevar-me’l em va grapejar els pits i intentar mossegar-me en el coll. Vaig poder alçar el genoll per a donar-li en els ous, tenia ganes de vomitar. Al final un altre company, Pepe, bastant més major que la resta, me’l va llevar de damunt i ja no va separar-se de mi fins que em va portar a casa. Em vaig sentir imbècil, indefensa, em va donar molta ràbia que haguera de ser un altre home qui em traguera de la situació, mentre altres xiques reien les gràcies del borratxo abusador.

L’endemà va actuar com si no passara res. Vaig ser incapaç de dir-li res. Però el menyspreu i el fàstic que sentia per ell mai va desaparèixer. Anys més tard, si alguna vegada em creue amb ell o ix el seu nom en algun lloc, encara sent les seues mans sobre mi i el seu alè en el meu coll i se’m regiren els budells.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Prestigiosa cooperació catalana a Moçambic, lligada al futur de les dones

www.fotosimagenes.org Actualment l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), malgrat la seva limitada dimensió,...

“El racisme i l’antigitanisme afecta a tota Europa, és sistemàtic i històric”

Per Alba Fernández, periodista. XEDP Rosa Maria Cisneros Kostic, és la nova presidenta de l’Associació...

València: campanya contra la presentació del llibre del jutge Serrano “LA DICTADURA DE GÉNERO”

Advocades colegiades realitzen una campanya de mails evidenciant al jutge Serrano, conegut per manifestar repetidament...