Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

Estat espanyol: caiguda de 14 llocs en un any en l’índex mundial d’igualtat de gènere

L’Estat espanyol ha retrocedit 14 llocs en l’índex global d’igualtat de gènere del Fons Econòmic Mundial (WEF per les seves sigles en anglès).

L’informe que elabora cada any WEF, que es basa en l’accés de tots dos sexes a educació i la salut, en la igualtat econòmica i en la participació política de les dones, passa Espanya del lloc 12 al 26 en el ránking de 135 països estudiats, per sota de Nicaragua, Moçambic o Burundi. Això ha succeït principalment a causa de la disminució de la presència femenina en ministeris i alts càrrecs ja que en el Govern de Rajoy només hi ha un 28% de dones entre alts càrrecs. L’ Estat espanyol té la seva millor nota, un 0,99 sobre 1, en assoliments educatius (38 en la classificació), seguit d’un 0,98 en sanitat i mortalitat, un 0,64 en participació econòmica i oportunitats i un 0,23 en influència política.

Islàndia, Finlàndia, Noruega, Suècia i Irlanda lideren la classificació en qüestions d’igualtat. Entre els 15 millor classificats hi ha també Nicaragua, Filipines i Lesotho, països amb grans desigualtats socials però amb bons indicadors de salut i mortalitat i alta presència de dones en llocs de responsabilitat del Govern. A  la cua de la llista hi ha Egipte, Iran, Mali, el Marroc, Costa d’Ivori, Aràbia Saudita, Síria, Txad i Pakistan i Iemen.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Japó està molt lluny

Acabo d’escriure el títol i veig que queda bé, però que no és ben bé...

Modernitats i fal·làcies

OPINIÓ Fa poc més d’un any i en un article anomenat “Tradicions i patriarcat:...

8 de Març.El florido pensil (nenes)’: Col·loqui post funció sobre el rol de la dona durant la dictadura franquista i exposició ‘Vencedors i vençuts’

El florido pensil (nenes)’: Col·loqui post funció sobre el rol de la dona durant la...