lunes 29 mayo 2023

lunes 29 mayo 2023

Tren de la Llibertat per a la llibertat de les dones

No hay traducción disponible

{youtube}-4JIDMkJVMM{/youtube}

 L’1 de febrer l’estació d’Atocha es va convertir en una gran marea violeta. A partir de les 11,30 del matí van arribar de diferents “Trens de la Llibertat” milers de dones procedents de tots els punts de l’Estat Espanyol. Va ser una jornada de revolta contra una llei de “mort i no de vida”, tal com la definien les participants de la trobada.

 

Les dones portaven disfresses transgressores, i cantaven lemes com: “Aquesta llei l’anem a avortar”.

Des de l’estació d’Atocha fins al Passeig del Prado, era impossible avançar a causa de les desenes de milers de persones que inundaven els carrers recolzant la convocatòria, per mostrar la seva total oposició a aquesta llei. Als crits de “nosaltres parim nosaltres decidim” es responia: ” de l’església, n’estem fartes”.

També segons les manifestants “aquesta és una llei contra les dones, contra la seva dignitat i la seva llibertat”. Una petita delegació de dones va ser autoritzada a creuar el checkpoint que organitzà la policia a la carrera dels Jeronimos, a prop del Congrés de Diputats,omplint aquesta zona de tanques i cadenes, continuant el fort dispositiu policial, amb un gran nombre de furgonetes antiavalots.

Aquesta demostració de força, que xocava amb una manifestació totalmente pacifica, no tenia sentit llevat que aquests dispositius (qualificats per les manifestants de “dictatorials i coactius”) no tinguin un altre objectiu que desmobilitzar la ciutadania a través de la coacció i la por.

Tot i així, les dones no es varen acovardir. Continuaven cridant els seus lemes: “sóc fulana, sóc mengana, i faig amb el meu cos el que em dóna la gana”.

Per finalitzar aquesta trobada, va tenir lloc una gran assemblea a la seu de CCOO, on es va col·locar una tribuna lliure perquè les dones que volguessin, poguessin fer un petit discurs de 2 minuts donant la seva opinió sobre aquesta llei. Va ser un incessant passi de dones durant tres hores, deixant clara la seva postura, creant moments d’una gran emotivitat. Segons les oradores aquest és el principi,no la fi d’aquesta lluita. A primera fila hi havia donant el seu suport a l’acte l’actriu Pilar Bardem.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Acampada de València. Manifest

Mujer y Cambio Climático

“Las pequeñas acciones llevan a muchos cambios”