domingo 28 mayo 2023

domingo 28 mayo 2023

Compartir

Sitges: Taller: “Llenguatge no sexista” / La Independent / Notícies gènere

Sitges Voluntaris Socials i la Fundació Enllaç busca incidir en el món de l’educació a través d’un taller sobre “Llenguatge no sexista”, destinat a l’alumnat, professorat i Ampes, que es realitzarà en dues ocasions durant el mes de març, els dies 2 i 9 en aquesta població del Garraf.

 

Es busca “intentar acabar amb el llenguatge sexista, que ens han venut com a natural, i que pretén afegir moltes més diferències de les que tenim les dones i els homes amb el clar objectiu de discriminar i seguir potenciant el patriarcat”, assenyalen les entitats organitzadores.

Plantegen arribar a les escoles amb la col·laboració de l’espai La Jove, “que ens permetrà difondre molts més dels valors que treballem en aprendre a fer els castells”. A més es realitzarà el taller a La Malvasia de llibres.

“Tenim molt interioritzades paraules sexistes i volem intentar pensar en no criminalitzar més a les dones i tot l’entorn de les relacions sexuals. Ara ja s’entén que sense aquestes relacions, personals i sexuals, és difícil tenir una sana salut mental “.

“Proposem gomes d’esborrar per la llengua quan pensem en els impostos tòpics, que les coses negatives són un conyàs i, al contrari, si són fantàstiques són collonudes”.

“I tants tacs o paraulotes, vinculades a la sexualitat la majoria (fill de puta, marieta, cabró, camionera…) que fem servir com a adjectius o ” crosses “sense cap valor definitori i amb l’única raó que tenen de prohibir o moralitzar. Les podem canviar per adjectius o expressions més intel·ligents i comprensibles”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cataluña: Línea de atención a víctimas de violencia recibe más de 25 llamadas diarias / La Independent / Noticias Género

Adéu, Consuelo Barea

El 28 de Maig, dia d’acció per la salut de les dones. Vota, pero amb cura…