domingo 24 septiembre 2023

domingo 24 septiembre 2023

“No compris explotació, feminicidi i anorèxia”: acció de Feministes Indignades a Zara durant la marxa del 15O a Barcelona

La indignació i acció feministes van tornar a fer-se sentir a la manifestació del 15-O a Barcelona: davant de la botiga de Zara-Inditex del Passeig de Gràcia de Barcelona, Feministes Indignades va organitzar una passarel•la de l’explotació per denunciar els abusos d’aquesta companyia contra les seves treballadores a Europa i als països del Sud.

 

El Fem Block (Bloc Feminista) ja habitual a les convocatòries del moviment 15-M a Catalunya va iniciar-se al Departament de Benestar Social i Família, al Palau de Mar, amb una acció de denúncia els efectes de les retallades del Govern, i va passar per Foment de Treball, edifici on es va realitzar una acció teatral simbolitzant les tensions que suposa per a les dones la sobrecàrrega de treballs.

Desfilada de l'explotació 

 

Contractes precaris, sous de misèria obstacles a la conciliació, precarietat i assetjament laboral a les treballadores a l’Estat espanyol; explotació infantil, jornades maratonianes i treball esclau a països com Marroc, Brasil o Argentina: aquestes i altres pràctiques foren denunciades per una vintena de feministes que desfilaren amb cartells informatius davant la botiga d’Inditex-Zara , companyia fundada per Amancio Ortega i Rosalia Mera. Al voltant, milers de persones observaven i escoltaven la retransmissió de l’acció des d’un dels camions que va acompanyar la marxa multitudinària del 15-O a Barcelona. Feministes Indignades va triar la companyia perquè és una de les principals empreses de l’IBEX 35 i el seu fundador un dels homes més rics de l’Estat i del món, que no ha deixat d’obtenir beneficis milionaris malgrat el context de crisi internacional.


Contra les retallades i els beneficis de la patronal


El Femblock de Feministes Indignades, que va adaptar la convocatòria de la marxa al seu manifest “Les nostres vides, els nostres cossos, els nostres treballs, no els seus beneficis i privilegis” va iniciar-se a les 16h al Departament de Benestar Social i Família, al Palau de Mar, on va trobar-se amb la columna de veïnes i veins de la Barceloneta i va fer una representació de les retallades que el Govern ha fet en el camp de l’educació i la sanitat públiques i els ajuts a les famílies i a les persones en situació d’exclusió social. Després, el bloc Feminista va anar a Foment de Treball on va fer una altra acció teatral per a denunciar els efectes que les reformes laborals de 1994, 1997 i 2011 i la recent forma de pensions, incrementant la precarietat i la discriminació de les dones al mercat laboral i les seves càrregues de treball domèstic, reproductiu i de cura. Després de realitzar l’acció de denúncia contra la política laboral de Zara-Inditex, el Femblock va continuar la manifestació fins a l’Arc de Triomf enmig d’animades consignes, balls i cançons.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dues coperants de metges sense fronteres segrestades a Kènia

ACN-  les dues logistes de Metges Sense Fronteres  segrestades al camp de refugiats de Dadaab, Kènia, anaven...

Londres: The Women’s Room

Fa poc, la BBC va fer un reportatge sobre el càncer de mama i nomes...

28 de maig: Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Article publicat a FMAC lliures Aquesta setmana es porta a terme la commemoració del Dia...