jueves 07 noviembre 2024

jueves 07 noviembre 2024

Compartir

Premis de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya per YouTube

CPC / ADPC

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya celebra una nova edició dels Premis de Comunicació No Sexista i del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic. L’acte de lliurament serà el proper dijous 3 de desembre a les 18h i es podrà seguir en directe a través de YouTube.

El Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere – VI  és per a Neus Bonet Bagant

Entre la resta de premiades: Txell Feixas Torras, Web Feminicidio.net (Directora: Graciela Atencio), Karma Peiró, Col·lectiu StorydataBcn (Carina Bellver, Sílvia Galilea, Eli Vivas i Laia Brufau), Teresa Torns Martín, Lucía Artazcoz, Rosa María Arta, 

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) convida a seguir en streaming el lliurament dels Premis de Comunicació No Sexista 2020. Aquests guardons tenen l’objectiu de promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els i les professionals que amb la seva tasca diària ajuden a construir una comunicació sense biaixos sexistes. L’acte de liurament tindrà lloc el dijous 3 de desembre de 2020, a les 18:00h, a La Ciba de Santa Coloma de Gramenet.

En aquesta mateixa jornada també tindrà lloc la VI edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, que compta amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Aquest guardó s’atorga amb la voluntat de reconèixer la feina d’excel·lència periodística d’un/a periodista que es destaqui pel seu rigor, independència i visió de gènere. El premi es va crear en memòria de la periodista barcelonina Margaria Rivière Martí (Barcelona, 1944-2015).

Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere – VI edició:

Neus Bonet

Neus Bonet Bagant. Periodista amb quaranta anys d’ofici fent ràdio a la SER, la Cadena Cope, la Cadena 13, Ona Catalana i Catalunya Ràdio. Actualment és editora del Catalunya Migdia-Cap de setmana, a Catalunya Ràdio. Va ser degana del Col·legi de Periodistes del 2014 al 2019. Docent a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Ramon Llull i, actualment, a la Universitat Internacional de Catalunya. Escriu al Diari de Tarragona.

El jurat de la VI edició del Premi Margarita Rivière està format per les personalitats següents: Marta Corcoy, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Hugo de Cominges Rivière, fill de Margarita Rivière; Teresa Rubio, periodista; Milagros Pérez Oliva, periodista; Olga Viza, periodista; Josep Cuní, periodista i Pilar Aymerich, fotògrafa.
El guardó del Premi Margarita Rivière és una escultura de l’artista tortosina Cinta Sabaté i un lot de llibres de Margarita Rivière.

Premis de Comunicació no Sexista:

Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2020 per un periodisme internacional rigorós i per visibilitzar les dones en zones de conflicte:

Txell Feixas

Txell Feixas Torras. Periodista formada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, treballa en el seu cinquè any com a corresponsal a l’Orient Mitjà des de Beirut per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. En aquesta etapa professional ha cobert la guerra contra Estat Islàmic a l’Iraq, la caiguda del Califat des de Rojava, les Marxes pel Retorn a la Franja de Gaza o l’explosió al port de Beirut, entre altres esdeveniments de primer ordre a la zona. És autora de Dones valentes (Ara Llibres, 2020). El 2017 rebia el Premi Comunicació atorgat per la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals.

Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2020 per una informació i dades actualitzades sobre feminicidis i altres assassinats masclistes:

feminicidio net   feminicidio net icono

Web Feminicidio.net. Directora: Graciela Atencio. Un portal creat el 2010 el qual funciona amb una aplicació tecnològica que documenta i visibilitza els feminicidis a Espanya. La seva directora és Graciela Atenció, periodista argentina que ha treballat a Argentina, a Mèxic i a Espanya. L’any 2003 la seva vida personal i professional va canviar quan va investigar periodísticament els feminicidis de Ciudad Juárez. És editora i autora del llibre Feminicidio, el asesinato de mujeres por ser mujeres (Catarata, Madrid, 2015).

Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2020 per una informació sobre violències masclistes, confinament i dades:

Karme Peiró

Karma Peiró. Periodista especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des de 1995. Codirectora de la Fundació Visualització per la Transparència que promou l’ús de les dades obertes per empoderar la ciutadania i el retiment de comptes de la informació pública. Membre del Consell Assessor de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya.

Story Data

Col·lectiu StorydataBcn: Carina Bellver, Sílvia Galilea, Eli Vivas i Laia Brufau. Periodistes expertes en investigació, anàlisi, visualització i comunicació de dades. Defensen que darrere de qualsevol dada hi ha una història per ser narrada. La seva missió és suplir una mancança en l’oferta comunicativa a través d’un exercici rigorós de periodisme de dades. I per sobre de tot, plana un objectiu que conforma el seu ADN: defensar la necessitat d’obrir les dades a la ciutadania per combatre la postveritat.

Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista 2020 per la qualitat en la recerca acadèmica enfocada a la vida quotidiana, el treball i les polítiques del temps:

Teresa Torns

Teresa Torns Martín. Llicenciada i doctora en Sociologia per la Universitat de Deusto. És professora jubilada del Departament de Sociologia de la UAB. Membre del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) i del Seminari d’Estudis de la Dona (SED) del Departament de Sociologia de la UAB. És sòcia de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT). La seva activitat investigadora té com a temes de recerca les desigualtats de gènere, en relació al treball i la vida quotidiana: el mercat de treball, el treball domèstic i de cura i la vida quotidiana, el temps i el benestar quotidià, les polítiques de temps i la conciliació.

Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista 2020 per la qualitat en la recerca i la divulgació sobre la salut de les dones:

Lucia Artazcoz

Lucía Artazcoz. Llicenciada en Medicina i cirurgia, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Màster en Salut Pública per la Universitat de Barcelona i Doctora en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra. En l’actualitat és Directora de l’Observatori de la Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i professora associada de la Universitat Pompeu Fabra i de la Johns Hopkins University. Col·labora amb programes docents de salut pública amb diverses universitats. Ha publicat més de 100 articles científics en revistes indexades, altres de divulgació i és autora de llibres i capítols de llibres. La seva principal línia de recerca són les desigualtats de gènere en la salut, sobretot les relacionades amb el treball.

Premi Trajectòria Professional per a:

Rosa Ma. Arta

Rosa María Artal. Llicenciada en Ciències de la Informació i amb estudis de Sociologia i Ciències Polítiques. Periodista de televisió, premsa i ràdio. Reportera a “Informe Semanal” de TVE i corresponsal del diari El País a Aragó durant la Transició. És columnista del digital Eldiario.es. Com a escriptora, ha publicat una dotzena de llibres com De Literatura y ensayo. Promotora y coordinadora de Reacciona (Aguilar, 2011) o Derribar barreras (Roca Editorial, 2019). El darrer llibre és La bolsa o la vida, un mundo con coronavirus (Roca Editorial, 2020).

Enguany, el guardó dels Premis de Comunicació no sexista és una fotografia concedida per la fotògrafa Isabel Muñoz, reconeguda amb el Premi Nacional de Fotografia l’any 2016 i amb dos World Press Photo, entre altres distincions. La imatge és de la col·lecció Antropologia dels sentiments.

Tocs d’atenció 2020:

Les mentides i l’assetjament masclista a les xarxes socials

El programa de TV3 “Especial Barça en crisi” del 16 d’agost de 2020 presentat per en Xavier Valls. Cap sòcia ni cap periodista en el programa on hi van ser presents una dotzena de persones convidades

Més informació:

ACTE: Lliurament del Premi Margarita Rivière i dels Premis de Comunicació no sexista, atorgats per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya
FORMAT: acte en streaming a l’enllaç:
https://www.youtube.com/watch?v=PjdRiCsZgj4&feature=youtu.be
DIA: dijous, 3 de desembre de 2020
HORA: 18 hores
LLOC: LA CIBA de Santa Coloma de Gramenet (Pg Llorenç Serra, 64)

Documents relacionats

PDF  Invitació Premis de Comunicació No Sexista
PDF  Invitació Premi Margarita Rivière 2020

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Boletín de noticias

Suscríbete a nuestro boletín semanal y a las últimas noticias publicadas.

También te puede interesar

Oaxaca. Mèxic: Mor “Na Rosita”, icona de la reconstrucció després del sisme a Oaxaca / La Independent / Notícies Gènere

Va deixar per herència el seu somriure dibuixat en el rostre, el mateix amb...

COMUNICAT DE PREMSA: Taula de Treball sobre Migració, Gènere i Desenvolupament. Sistema sanitari

LAS ORGANIZACIONES DE MUJERES MIGRADAS ANTE LA REFORMA DEL ACCESO AL SISTEMA SANITARIO DENUNCIA LA...

IV Jornades Marçalianes “i en el foc nou d’una altra llengua”

Aquestes Jornades se celebren cada dos anys centrant-se en un aspecte de l’obra de Maria-Mercè...